Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ - ΡΩΣΙΑ 3-2
«Ρωσικό χαρακίρι»

Μπορεί την προηγούμενη φορά να της είχε κάνει δώρο, όμως αυτή τη φορά το πήρε πίσω και μάλιστα με το παραπάνω. Οταν πριν μερικές μέρες η Ρωσία έχανε από την Ιαπωνία το Βέλγιο ερχόταν 2-2 με την Τυνησία δίνοντας στους Ρώσους το δικαίωμα να πανηγυρίσουν για το «μη χείρον βέλτιστον». Χτες όμως οι Βέλγοι δεν άφησαν το παραμικρό δικαίωμα για καινούρια... κεράσματα. Ηθελαν μόνο νίκη και την πέτυχαν με 3-2 απέναντι στους Ρώσους που τους βόλευε και η ισοπαλία, αλλά μάλλον έδειξαν ότι τους άρεσε ιδιαίτερα η ιαπωνική παλιά συνήθεια του... χαρακίρι.

Με ένα γρήγορο γκολ μόλις στο 7' μετά από απευθείας φάουλ του Βάλεμ, έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και τους ήταν αρκετό ώστε να κλείσουν το ημίχρονο έχοντας το πάνω χέρι. Στην επανάληψη η Ρωσία φάνηκε να συνέρχεται και νωρίς νωρίς στο 55' με τον Μπεσάστνικ ισοφάρισαν, ενώ με τον Καρπίν λίγο αργότερα έχασαν κλασική ευκαιρία να προηγηθούν. Παρ' όλα αυτά, από το 78' και έπειτα ήρθε η μεγάλη αντεπίθεση της ομάδα του Βάισεζ που πέτυχε δυο γκολ σε εκείνο το λεπτό με τον Σονκ και το αυτογκόλ του Νιγκατούλι στο 82' τελειώνοντας ουσιαστικά τις ελπίδες των αντιπάλων τους και αφήνοντάς τους μόνο στη «χαρά» της μείωσης του σκορ στο 88' με τον Σίτσεφ.

ΒΕΛΓΙΟ: Βλίεγκερ, Ντε Μπεκ (90' Φαν Μέιρ), Κερκόφεν, Βίλμοτς, Γκουρ, Βάλεμ,. Βέρεβεν (79' Σίμονς), Πίτερς, Μπούιτεν, Βαντερέγκε, Μπενζά (70' Σονκ).

ΡΩΣΙΑ: Νιγματούλιν, Κοφτούν, Νικιφόροφ (43 Σενίκοφ), Σμερτίν (34' Σιτσέφ), Σολομάτιν, Ονόπκο, Καρπίν (84' Κερζάκοφ), Τιτόφ, Μπεσαστνίκι, Αλένιτσεφ, Κοκλόφ.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ 2-0

Με τον «αέρα» της πρωτοπόρου του ομίλου αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των οπαδών της, η Ιαπωνία επικράτησε της Τυνησίας που απλώς πάλεψε για το καλύτερο με 2-0 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα της χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στο β' μέρος και με τα τέρματα των Μορισίμα (48') και Νακάτα (75') έφτασε στην επιτυχία που της επέτρεψε να τερματίσει στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου και πλέον θα αντιμετωπίσει την Τουρκία για μια θέση στα προημιτελικά

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπουμνιέλ, Μπαντρά, Τραμπελσί, Μπουζαϊάνε (20' Ζιτουνί), Τζαΐντι, Κλέιτον (61' Μχαντέμπι), Μπουαζίζι, Μπεν Αχούρ, Γκοντμπάνε, Μελκί (46' Μπαγιά), Τζαζίρι.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ναραζάκι, Ματσούντα, Μιγιαμότο, Κόζι Νακάτα, Μιοζίν, Ιναμότο (46' Ιτσικάβα), Τόντα, Χιντετόσι Νακάτα (84' Ογκασαβάρα), Ονο, Σουζούκι, Γιαναγκισάβα (46' Μορισίμα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ