Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Ξεχωρίζουν Βραζιλία, Μεξικό

Η Βραζιλία που θα αγωνιστεί κόντρα στο «σκληροτράχηλο» Βέλγιο ξεχωρίζει όσον αφορά τα προγνωστικά για τα φαβορί στα παιχνίδια της Δευτέρας. Παρ' όλα αυτά, όμως, οι Βέλγοι δεν αποτελούν ευκαταφρόνητο αντίπαλο και γνωρίζουν πολύ καλά από δυσκολίες. Αντίθετα, ανοιχτά μοιάζουν να είναι τα πράγματα όσον αφορά το δεύτερο αγώνα της πρεμιέρας μεταξύ του Μεξικό και των ΗΠΑ. Μπορεί το Μεξικό να έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στην πρώτη φάση, όμως και οι Αμερικανοί παρά την αναπάντεχη ήττα από την αδιάφορη Πολωνία δείχνουν ικανοί για τη... ζημιά.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

Στα... ύψη αναμένεται να ανέβει το θερμόμετρο τη Δευτέρα στο γήπεδο «Κόμπε», καθώς δύο ιστορικές ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο πλαίσιο των νοκ άουτ αγώνων της φάσης των «16». Η ομάδα με τους Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο και Κάρλος, φαντάζει δύσκολο να αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση, όμως τίποτα δεν αποκλείεται. Το Βέλγιο, μπορεί να μην εντυπωσίασε στη φάση των «32» και να κατέλαβε την 2η θέση στον 8ο όμιλο πίσω από την Ιαπωνία, όμως από πολλούς θεωρείται... σιγανό ποταμάκι που αν βρει τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να ξεχειλίσει και να πνίξει τα όνειρα οποιουδήποτε αντίπαλου. Πάντως, στο στρατόπεδο της «σελεσάο» επικρατεί ηρεμία και όλοι αισιοδοξούν ότι το αήττητό τους στη διοργάνωση θα συνεχιστεί. Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι διατήρησαν χαμηλούς τόνους στους κόλπους τους, καθώς γνωρίζουν πως η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν είναι, αλλά ευελπιστούν να παίξουν συνετά και να εγκλωβίσουν τους αντιπάλους τους.

ΜΕΞΙΚΟ - ΗΠΑ

Αμφίρροπη και πολύ ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η αναμέτρηση μεταξύ του πρωτοπόρου στον 7ο όμιλο Μεξικού και της δεύτερης του 4ου ομίλου Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Η κατάκτηση του δεύτερου εισιτηρίου λοιπόν της μέρας, δεν προβλέπεται να είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί οι Λατινοαμερικανοί να άφησαν πίσω τους στη βαθμολογία την Ιταλία και να είδαν την Κροατία και τον Ισημερινό να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τον γυρισμό, όμως δεν κατάφεραν να πείσουν ότι διαθέτουν ένα πολύ δυνατό σύνολο, έτοιμο να ανταποκριθεί σωστά σε όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσει. Αντίθετα, έδειξαν πως δεν έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους, κάτι που ίσως τους στοιχίσει. Ωστόσο, οι ίδιοι θεωρούν πως θα καταφέρουν να επιβάλουν το ρυθμό τους κόντρα στις ΗΠΑ και θα πανηγυρίσουν μια σημαντική νίκη. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μπρους Αρίνα μπορεί να έδωσε την εντύπωση ότι προκρίθηκε από... σπόντα, όμως θέλει να αποδείξει πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και στόχος της είναι να δώσει τον καλύτερό της εαυτό κόντρα σε έναν απρόβλεπτο αντίπαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ