Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Δίχως... αύριο

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη χωρίς αύριο πραγματικότητα της φάσης των «16» θα βρεθούν την Κυριακή Σουηδία, Ισπανία, Σενεγάλη και Ιρλανδία. Οι τέσσερις μονομάχοι θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν όλα τα προσόντα που τους έδωσαν την πρόκριση στη Β' φάση του Μουντιάλ, έχοντας ωστόσο ενισχύσει τη θέλησή τους για την κατάκτηση της νίκης, αφού τα λάθη δε συγχωρούνται και όποιος χάσει... χάνεται. Από τις ομάδες που απαρτίζουν τα δύο ζευγάρια, οι Ισπανία και Σουηδία αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη πίεση, καθώς θέλουν να αποδείξουν πως δεν κατέκτησαν τυχαία την πρωτιά στον 2ο και 6ο όμιλο αντίστοιχα.

ΣΟΥΗΔΙΑ - ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Κόντρα σε μια ομάδα της οποίας η είσοδος στους «16» αποτέλεσε έκπληξη, η Σουηδία καλείται αύριο να υπερασπιστεί το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Οι Σκανδιναβοί, έπειτα από την κατάκτηση της πρωτιάς σε έναν από τους πιο «καυτούς» ομίλους, θεωρεί πως το εισιτήριο για να βρεθεί στους «8» της διοργάνωσης είναι στόχος βατός αλλά όχι εύκολος. Στηριζόμενη στη δύναμή των παιχτών της, η οποία αποδείχτηκε καταλυτική σε κρίσιμες αναμετρήσεις, η ομάδα του Τόμι Σόντεμπερκ δηλώνει έτοιμη για το μεγάλο άλμα στο γήπεδο «Οϊτά». Ωστόσο, όλοι στο στρατόπεδό της κρατούν χαμηλούς τόνους, αφού πιστεύουν πως η Σενεγάλη, ορμώμενη από την ευτυχία που της προκάλεσε η πρωτόγνωρη για αυτήν εμπειρία της πρόκρισης, θα παίξει χωρίς άγχος και με πολύ πάθος, γεγονός που ίσως δυσκολέψει το έργο τους. Από την άλλη πλευρά, οι Αφρικανοί θέλουν να τα δώσουν όλα για τη νίκη, και ποντάρουν πολλά στην καλή ψυχολογική τους κατάσταση. Πάντως, η Σενεγάλη θα παραταχθεί με σημαντικές απώλειες καθώς θα λείψουν οι τιμωρημένοι Φαντίγκα και Ντιάο και πιθανότατα ο τραυματίας Κόλι.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η... ευρωπαϊκή μονομαχία μεταξύ της Ισπανίας και της Ιρλανδίας στο γήπεδο «Σουγόν», σίγουρα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον σ' όλους όσους εδώ και σχεδόν δύο βδομάδες παρακολουθούν τις εξελίξεις στο φετινό Μουντιάλ. Οι Ιβηρες, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο θεωρούνται το φαβορί στον σημερινό αγώνα για την κατάκτηση της νίκης και της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο τεχνικός των «φούριος ρόχας» Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, παρακολούθησε με μεγάλη ικανοποίηση στην Α' φάση την επιθετική γραμμή της ομάδας του να δουλεύει σωστά και ελπίζει οι επιθετικοί της ομάδας του να είναι αύριο εξίσου... παραγωγικοί. Ωστόσο, το έργο τους δεν προβλέπεται εύκολο αφού η Ιρλανδία η οποία τερμάτισε 2η στον 5ο όμιλο, απέδειξε ότι διαθέτει πολύ καλή άμυνα καθώς στα τρία παιχνίδια που έδωσε δέχτηκε μόνο δύο γκολ, ένα λιγότερο δηλαδή από την πρωτοπόρο του ομίλου της Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ