Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
«Κλήση» προς ΟΤΕ για τη διπλή συσκευή

Σε ακρόαση πρόκειται να καλέσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τον OTE σχετικά με την προώθηση στην αγορά της νέας τηλεφωνικής συσκευής που λειτουργεί ως ασύρματη και ως κινητή.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΕΕΤΤ μελετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ακροάσεων, για να εξετάσει κατά πόσο οι όροι διάθεσης των συσκευών είναι σύμφωνοι με την κείμενη νομοθεσία. Το νέο προϊόν που έριξε στην αγορά ο ΟΤΕ, είναι η απάντηση της επιχείρησης προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και σε μια προσπάθεια ν' ανακόψει την όλο και διευρυνόμενη αιμορραγία κίνησης από το σταθερό του δίκτυο προς τους ανταγωνιστές του.

Πληροφορίες φέρουν την ΕΕΤΤ να εστιάζει την προσοχή της στο κατά πόσο ο ΟΤΕ τηρεί τη νομοθεσία όσον αφορά τη διαφοροποίηση του κόστους της συσκευής, ανάμεσα σε νέους και παλιούς συνδρομητές της ΚΟΣΜΟΤΕ, αλλά και στο γεγονός της επιδότησης, η οποία όπως είναι φανερό, λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις εταιρίες «Πάναφον» και «Τελεστέτ».

  • Σε μερική ιδιωτικοποίηση και του τομέα των πωλήσεών του προχωρά ο ΟΤΕ με την απόφασή του να δημιουργήσει 100 νέα καταστήματα σε συνεργασία με ιδιώτες. Είναι η πρώτη φορά που επιχείρηση του δημόσιου τομέα προχωρά στη διάθεση αδειών δικαιόχρησης (μέθοδος franchising) σε ιδιώτες για την πώληση των προϊόντων του. Ετσι μετά το χρηματιστήριο, τις σημαντικότερες θυγατρικές, τη συντήρηση της υποδομής του, τώρα και το δίκτυο πωλήσεων αρχίζει να «ξηλώνεται» και να παραδίδεται στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ανάμεσα στα προϊόντα που θα πωλούν τα νέα «συνεταιριστικά» καταστήματα του ΟΤΕ, εκτός από τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, θα είναι και οι υπηρεσίες «Ιντερνετ», τερματικός τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, το σέρβις, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την ψηφιακή τηλεόραση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ