Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ
Εκ των υστέρων διαπιστώσεις και διαβεβαιώσεις

Οι διαπιστώσεις που θα έπρεπε να είχαν, ήδη, γίνει σε εμπειρικό και επιστημονικό επίπεδο έγιναν προχτές το βράδυ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας υπό την υφυπουργό Ελπ. Τσουρή με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ και των υπευθύνων των μονάδων υποκατάστασης Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η Ελπ. Τσουρή --αν και θα έπρεπε να είχε υπάρξει επιστημονική αυτενέργεια-- μετά την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε με την περίπτωση Αϊβατζίδη. Μάλιστα, σε ένα διάστημα της σύσκεψης παραβρέθηκε και ο νέος υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ελπ. Τσουρή, διαπιστώθηκε ότι τα προγράμματα υποκατάστασης έχουν αξιοπιστία και αποτελεσματική αντιμετώπιση «συγκεκριμένης μερίδας εξαρτημένων από ηρωίνη ατόμων». Ωστόσο, προσθέτει, επιβάλλεται η συνεχής αξιολόγηση και επικαιροποίηση του τρόπου λειτουργίας τους με βάση την εμπειρία που συσσωρεύεται, ώστε να εξυπηρετούνται κατά το δυνατόν καλύτερα τα εξαρτημένα άτομα που έχουν ανάγκη θεραπείας σε αυτά.

Ο ΟΚΑΝΑ και το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θεωρούν σκόπιμη τη διεύρυνση των δυνατοτήτων των προγραμμάτων προς τις κατευθύνσεις της εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού χρηστών, τη δυνατότητα παραμονής στο πρόγραμμα για όσο χρόνο κρίνεται αναγκαίο και την παροχή όλου του φάσματος των θεραπευτικών υπηρεσιών που απαιτούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

«Με τους στόχους αυτούς αποφασίστηκε η συστηματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αρμοδίων για το Πρόγραμμα Υποκατάστασης, προκειμένου οι οποιεσδήποτε προσαρμογές στο πλαίσιο λειτουργίας να έχουν ως γνώμονα τις ανάγκες των εξαρτημένων ατόμων και να είναι συμβατές με την κλινική και την επιστημονική εμπειρία», καταλήγει η υφυπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ