Κυριακή 16 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Μέτρα κατά των προσφύγων από τη Σεβίλλη

Eurokinissi

Την ερχόμενη Παρασκευή αρχίζει στη Σεβίλλη η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην πρώτη θέση στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου βρίσκεται το θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστών. Μετά και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης την περασμένη Πέμπτη, διαμορφώθηκε η πρόταση την οποία θα συζητήσουν οι «δεκαπέντε». Η πρόταση περιλαμβάνει σειρά μέτρων ελέγχου των μεταναστών, όπως η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και ειδικών δελτίων αναγνώρισης. Περιλαμβάνει επίσης και μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ, όπως η δημιουργία ειδικού αστυνομικού σώματος για τη φύλαξη των συνόρων και περιπολίες πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο και τις ακτές του Ατλαντικού, κ.ά.

Πρόκειται για σχέδιο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ η Ευρωπαϊκή Ενωση υψώνει τείχη, χαρακτηρίζοντας τους μετανάστες ανεπιθύμητους και εχθρούς, ενώ με τα μέτρα αυξημένων ελέγχων ενισχύει τις ξενοφοβικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις που αποδίδουν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες τόσο την αύξηση της εγκληματικότητας όσο και της ανεργίας στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Μεταξύ των θεμάτων της Συνόδου θα είναι και το θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο οποίο παρουσιάστηκε εμπλοκή μετά τις απαιτήσεις της Γερμανίας και άλλων κρατών για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την κατάργηση ουσιαστικά των κοινοτικών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ