Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Νέα στάση εργασίας σήμερα και γενική συνέλευση

Συνεχίζονται και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), με τη νέα 4ωρη στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. Τις ώρες αυτές, συγκαλείται γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά την απαράδεκτη στάση της διοίκησης, η οποία χαρακτηρίζει «κομματικούς» τους εκπροσώπους των εργαζομένων και αρνείται να τους δεχτεί!

Οπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, με τις κινητοποιήσεις τους αυτές, αντιδρούν στη μονομερή καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των πρακτικών συμφωνίας από την πλευρά της διοίκησης, καταγγέλλοντας ότι τα νέα ωράρια εργασίας είναι εξοντωτικά και ότι με τις «σπαστές» βάρδιες οι οδηγοί βρίσκονται στο δρόμο 15 ώρες, χωρίς, ωστόσο να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, απαντώντας στα περί των «κομματικών κατευθύνσεων», καταγγέλλουν τη διοίκηση για προβοκατόρικη τακτική απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και υπενθυμίζουν ότι το απεργιακό πρόγραμμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της Ενωσης και από τη συντριπτική πλειοψηφία 98% της τελευταίας γενικής συνέλευσης του κλάδου.

Σημειώνεται ότι και για αύριο έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας 12 - 4 μ.μ. και 8 μ.μ. - 12 μεσάνυχτα από τους εργαζόμενους στη διακεκομμένη βάρδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ