Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΑΠελωμένο ψευτο-κουβεντολόι

Για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης», δηλαδή για την επικοινωνιακή κοροϊδία των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, ενόψει των νέων αντιαγροτικών μέτρων της ΕΕ, συνεδρίασε χτες στο υπουργείο Γεωργίας η λεγόμενη Εθνική Επιτροπή Αγροτικής Πολιτικής (ΕΘΕΑΠ). Τα θέματα της συζήτησης ήταν η ενδιάμεση αναθεώρηση της «Ατζέντας 2000», δηλαδή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και η αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Στην επιτροπή αυτή, όπου συμμετέχουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και εκπρόσωποι των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, των διεπαγγελματικών και των εμποροβιομηχάνων, εκφράστηκε, όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία ότι οι μέχρι τώρα θέσεις της κυβέρνησης για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Αυτό έλειπε να υπάρχουν και αντιρρήσεις... Επίσης συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μετά την ανακοίνωση των σχετικών προτάσεων της ΕΕ, που αναμένονται μετά τις 10 Ιούλη. Οσον αφορά την αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής ο υπουργός Γεωργίας εξέφρασε τις υποτιθέμενες διαφωνίες του με τις σχετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι παριστάμενοι ξανασυμφώνησαν.

Το θέμα πάντως είναι ότι το κείμενο των γενικόλογων θέσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Γεωργίας στις 27/5 και συζητήθηκε χτες στην ΕΘΕΑΠ, για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και για τη διεύρυνση της ΕΕ, εκφράζει επί της ουσίας τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και με τις νέες αντιαγροτικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Και οι όποιες επιμέρους διαφωνίες δεν πείθουν ότι η κυβέρνηση αντιπαλεύει τη νέα αντιαγροτική ευρω-λαίλαπα και πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Αλλωστε η κυβέρνηση Σημίτη δεν ήταν αυτή που συμφώνησε με τις ολέθριες κατευθύνσεις της «Ατζέντας 2000» και της δημοσιονομικής πειθαρχίας της «γραμμής Βερολίνου»; Το ίδιο ισχύει και για την αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, όπου πέρσι τέτοια εποχή ο πρωθυπουργός ψήφιζε στο Συμβούλιο Κορυφής στο Γκέτεμποργκ τις νέες ρυθμίσεις για την αειφόρο ανάπτυξη. Δηλαδή, τα καταστροφικά μέτρα που προτείνει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για περιορισμό των αλιευτικών σκαφών, τη διακοπή των ενισχύσεων για εκσυγχρονισμό σκαφών και μια σειρά ακόμα περιορισμών στην αλιευτική δραστηριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ