Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣ
Συμπληρώνεται το παζλ

Συμπληρώνεται σήμερα το παζλ της παρέας των «οκτώ» με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις (θεωρητικά τουλάχιστον) τα δυο τελευταία εισιτήρια. Στις μάχες συμμετέχουν και οι δυο διοργανωτές του Μουντιάλ, κάτι που ανεβάζει στο κατακόρυφο την αδρεναλίνη των οπαδών στα γήπεδα της Ασίας, ενώ αναμένεται να είναι και κατάμεστα δίνοντας έτσι ξεχωριστή αίγλη στα τελευταία παιχνίδια της φάσης των «16».

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ (09.30 ΕΤ1)

Ολα μοιάζουν διαφορετικά σε αυτό το παιχνίδι κι όμως υπάρχει ένας στόχος.. Δύο χώρες από διαφορετικούς κόσμους, αλλά με τον ίδιο στόχο, την πρόκριση, που θα γράψει το όνομα το ενός από τους δυο αντιπάλους στην ιστορία των παγκόσμιων κυπέλλων. Οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά ότι δε θα έχουν εύκολο έργο αντιμετωπίζοντας τους γηπεδούχους, όμως δηλώνουν απόλυτα έτοιμοι για αυτό, όπως τονίζει και ο τεχνικός της ομάδας Σενόλ Γκιουνές που αγωνιστικά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Δε θα παίξουν οι τιμωρημένοι Μπελόζογλου και Ασικ, ενώ τραυματισμένοι είναι και οι Σοκούρ, Ρεκμπέρ που μέχρι την ύστατη ώρα κάνουν προσπάθειες να προλάβουν το παιχνίδι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γάλλος τεχνικός της Ιαπωνίας, Φιλίπ Τρουσιέ, τόνισε: «Η Τουρκία έχει παίκτες μεγάλης εμπειρίας και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην οποιαδήποτε ομάδα». Διαιτητής θα είναι ο Ιταλός Κολίνα

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΙΤΑΛΙΑ (14.30 ΕΤ1)

Η Ιταλία είναι το θεωρητικό φαβορί, αυτό όμως δε φθάνει για την ομάδα του Τραπατόνι που θα πρέπει να το αποδείξει και στην πράξη απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Γκους Χίντνικ, που εκτός των άλλων θα έχει και τη συμπαράσταση των οπαδών της. Πάντως, αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα τον Ιταλό τεχνικό είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς ο Καναβάρο θα λείπει από την άμυνα, ενώ αμφίβολος είναι και ο Νέστα. Ο «Τραπ» ξέροντας ότι αυτή τη φορά η ολιγωρία και ο εφησυχασμός μπορεί να πληρωθούν ακριβά (βλ. Κροατία, Μεξικό) προτίθεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή τους Τότι και Ντελ Πιέρο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολλανδός τεχνικός της Κορέας, Γκους Χίντινκ, γνωρίζει πολύ καλά πως αντιμετωπίζοντας την Ιταλία είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από ό,τι αντιμετώπισε η ομάδα του μέχρι τώρα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα τις τελευταίες μέρες είναι να πείσω τους παίκτες πως μπορούν να νικήσουν την Ιταλία. Αν το πιστέψουν». Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Μπάιρον Μορένο από τον Ισημερινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ