Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ο ταξικός «πόλεμος» συνεχίζεται

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, «αμυνόμενος» απέναντι στις «δυνάμεις», που, παρά την παταγώδη αποτυχία τους να τον ανατρέψουν με το ενορχηστρωμένο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα, ανθίστανται με προβοκάτσιες και διαδηλώσεις «κατσαρόλας», αξιώνοντας την παραίτησή του.

«Δεν παραιτούμαι», απαντά ο Τσάβες, αλλά «αφού επιμένουν, παρά τη λαϊκή ετυμηγορία, θα έχουν την ευκαιρία να με απομακρύνουν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, που θα γίνει τον Αύγουστο του 2003».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Τσάβες στη διαδήλωση που οργάνωσαν οι «δυνάμεις κατά του Τσάβες» το Σάββατο με αίτημα την παραίτησή του από την Προεδρία της Βενεζουέλας και την τιμωρία των υπευθύνων για το ...θάνατο 17 ατόμων τον περασμένο Απρίλη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Καράκας, που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν ήταν παρά οπαδοί του Τσάβες.

Οπως επισημαίνει το «Ρόιτερ», επρόκειτο για την τέταρτη διαδήλωση εναντίον του Ούγο Τσάβες από την επιστροφή του στην Προεδρία της Βενεζουέλας, στις 14 του Απρίλη, μετά την καταστολή του πραξικοπήματος που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει προσωρινά την εξουσία. Οπως ήταν και η πέμπτη κατά σειρά «απάντηση» από τους διαδηλωτές-υποστηρικτές του Πέμπτου Δημοκρατικού Κινήματος, που διαδήλωσαν σε όλες τις πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ