Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ 2 - 0
Με βοήθεια από... Τζαμάικα

Οταν δεν μπορείς να πιάσεις μια σπουδαία απόδοση σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ, τότε χρειάζεσαι μερικά από άλλα πράγματα να σε βοηθήσουν. Ετσι χθες η Βραζιλία χρειάστηκε τρία στοιχεία προκειμένου να επικρατήσει του Βελγίου με 2-0 και να περάσει στην προημιτελική φάση του φετινού Μουντιάλ. Να ξοδέψει πολύ ιδρώτα, τη σπουδαία απόδοση του τερματοφύλακα Μάρκος και την πολύτιμη βοήθεια του Τζαμαϊκανού διαιτητή Πρέντεργκαστ.

Πιο συγκεκριμένα οι Βραζιλιάνοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση και τους έλειψε η γνώριμη φαντασία που τους διακρίνει. Παρ' όλα αυτά χθες φάνηκαν πιο ουσιαστικοί από τους Βέλγους, έτρεξαν περισσότερο και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στην επανάληψη όπου φάνηκαν να ξυπνάνε από τον αργό ρυθμό που είχαν εφαρμόσει οι αντίπαλοί τους στο Α΄ μέρος. Παρ' όλα αυτά όμως χρειάστηκε ουκ ολίγες φορές να επέμβει ουσιαστικά ο πορτιέρο της «Σελεσάο» Μάρκος που έδειξε το ταλέντο του ιδίως στα μακρινά σουτ των Ευρωπαίων που ήταν σκέτο... φαρμάκι. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το δώρο του διαιτητή από την Τζαμάικα όταν στο 30΄ και ενώ το σκορ ήταν 0-0, ακύρωσε κανονικό γκολ του αρχηγού του Βελγίου Μαρκ Βίλμοτς που μόνο αυτός σε όλο τον κόσμο είδε επιθετικό φάουλ. Η λύτρωση για τους Βραζιλιάνους ήρθε στην επανάληψη όπου χρειάστηκε να επέμβουν για άλλη μια φορά τα δυο.... Ρο της ομάδας. Στο 67΄ο Ριβάλντο και στο 87΄ ο Ρονάλντο διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Ρομπέρτο Κάρλος, Βαντερχέγκε

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μάρκος, Καφού, Λούσιο, Ρόκε Ζούνιορ, Εντμιλσον, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκιλμπέρτο Σίλβα, Ζουνίνιο (57΄ Ντένιλσον), Ρονάλντο, Ριβάλντο (90΄ Ρικαρντίνιο), Ροναλντίνιο (81΄ Κλέμπερσον).

ΒΕΛΓΙΟ:Ντε Βλίγκερ, Βαν Κερχόφεν, Βαν Μπούιτεν, Πέετερς (72΄ Σονκ), Βερέγεν, Σίμονς, Βαντερχέγκε, Βάλεμ, Γκόορ, Μπο Μπενζά, Βίλμοτς.

Στους «οχτώ» οι ΗΠΑ

Ο Ριβάλντο ανοίγει το δρόμο της Βραζιλίας για τους «οχτώ»

Sportidea

Ο Ριβάλντο ανοίγει το δρόμο της Βραζιλίας για τους «οχτώ»
Ιστορική επιτυχία σημείωσε η εθνική ομάδα των ΗΠΑ που κατάφερε να επικρατήσει του Μεξικού με 2-0 και να φιγουράρει πλέον στους οχτώ του παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Αμερικανοί που έδειξαν ότι συνήλθαν γρήγορα από την ήττα από την Πολωνία, αιφνιδίασαν το Μεξικό καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με 1-0 με τον Μακ Μπράιντ, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στη φλύαρη υπεροχή των αντιπάλων τους χάρις στον Μπραντ Φρίντελ και «καθάρισαν» το ματς με ένα έξοχο γκολ του Ντόνοβαν στο δεύτερο ημίχρονο (65΄). Το Μεξικό δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο και παρασύρθηκε από το ρυθμό των αντιπάλων. Πάντως δίκαια φωνάζει για τον Πορτογάλο διαιτητή Περέιρα που δεν είδε χέρι του Μπράιαν στο 55΄ όταν απέκρουσε σέντρα του Μπλάνκο.

ΜΕΞΙΚΟ: Πέρες, Μάρκες, Βίντριο (46΄ Μερκάδο), Τοράδο (78΄ Γκαρσία Ασπε), Μοράλες (28΄ Χερνάντες), Μποργκέτι, Μπλάνκο, Λούνα, Καρμόνα, Ροντρίγκες, Αρεγιάνο.

ΗΠΑ: Φρίντελ, Μπερχάλτερ, Μαστροένι (90΄ Λαμόζα), Ο' Μπράιεν, Λιούις, Ρέινα, Γουλφ (69΄ Στιούαρτ), Μακ Μπράιντ (79΄ Τζόουνς), Ντόνοβαν, Σάνεχ, Πόοουπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ