Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα

Ενα ακόμα εργατικό ατύχημα, ευτυχώς όχι θανατηφόρο, έγινε αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Δήμο Αρχανών, όπου προχθές το απόγευμα καταπλακώθηκε από τόνους χωμάτων ο 31χρονος Αλβανός εργάτης Εντμο Γιουτζί, που εργαζόταν σε συνεργείο εργολάβου για την εκτέλεση αποχετευτικών έργων του Δήμου.

Ο εργάτης δούλευε για την εταιρία ΜΑΡΜΙ ΑΕ, σε ένα χαντάκι βάθους περίπου πέντε μέτρων, όταν - σύμφωνα με δηλώσεις συναδέλφων του - λόγω της υγρασίας υποχώρησαν τα χώματα και καταπλακώθηκε, αφού δεν υπήρχαν και τα απαραίτητα υποστυλώματα! Μετά από επίπονες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο εργάτης απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε - νοσηλεύεται ακόμα - στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Στο μεταξύ χθες, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον εργολάβο, στον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, αλλά και στον εκπρόσωπο της εταιρίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κατήγγειλε την εγκληματική αδιαφορία του εργολάβου, για τη μη λήψη κανενός μέτρου ασφάλειας, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ