Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλωση της ιδιωτικής υγείας από επιχειρηματίες

Ετοιμα τα Προεδρικά Διατάγματα που απελευθερώνουν και αυτό το χώρο

«Μήπως νομίζετε ότι επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, η κυβέρνηση έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, όπως πολλοί εργαζόμενοι στο χώρο της ιδιωτικής υγείας; 'Η μήπως η δραστηριότητα της κυβέρνησης εξαντλείται στα πολυδιαφημισμένα και χρυσοπληρωμένα εννέα χιλιόμετρα του μετρό;»...

Τα ερωτήματα αυτά θέτει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) επισημαίνοντας πως ήρθε η ώρα της άλωσης και της ιδιωτικής υγείας απ' την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας, τονίζεται στην ανακοίνωση, εξήγγειλε νέα Προεδρικά Διατάγματα που θα καθορίζουν τη λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων υγείας. «Εχοντας υπόψη της η Ομοσπονδία τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα του χώρου, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, για να του γνωρίσουμε τις θέσεις μας, αλλά στου "κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα"».

Είδατε, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πώς προετοιμάζεται ο καταποντισμός του ΕΣΥ και πώς θα θεριέψει το «εμείς» των εργολάβων της ιδιωτικής υγείας;

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ τα υπό έκδοση ΠΔ περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

  • Θεσπίζεται το ελεύθερο νοσήλιο.
  • Δε θα υπάρχει πλέον έλεγχος από το κράτος στις προσφερόμενες παροχές υγείας από τους ιδιώτες επιχειρηματίες.
  • Ελεύθερη διάθεση και αξιοποίηση της εργασίας (όμηροι οι εργαζόμενοι στους μάνατζερ).
  • Ελεύθερη προσφορά των υπηρεσιών υγείας. (Ανοίγουν πλέον οι πόρτες για τους εργολάβους και τη «μαύρη» εργασία με τους αλλοδαπούς).

Η μεθοδευμένη απ' την κυβέρνηση Σημίτη εξαθλίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων θα φέρει τα αποτελέσματα γρηγορότερα και τότε θα παρουσιαστούν όλα τα ανωτέρω σαν η μόνη λύση και τα διατάγματα αυτά θα έρθουν να πέσουν σαν ώριμα φρούτα τονίζει η ΟΣΝΙΕ για να καταλήξει: «Είναι κοντά η ημέρα που θα κληθούμε να αποδοκιμάσουμε ή να επικροτήσουμε με την ψήφο μας αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία του εργασιακού μας περιβάλλοντος και της ιδιωτικής υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ