Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Υπάρχουν κι άλλες ευθύνες

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε το όργιο ρουσφετιών και συναλλαγών στο χώρο των νοσοκομείων. Αποδείχτηκε αυτό που καταγγέλλουμε επανειλημμένα, ότι δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια για μεταθέσεις, μετατάξεις κλπ. με αποτέλεσμα διάφοροι παράγοντες να παρέχουν «εκδουλεύσεις».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Σωτηρίας επισημαίνοντας πως στην εποχή του εκσυγχρονισμού όμως, το πράγμα αναβαθμίστηκε. Δε φτάνει απλά «δώσε την ψήφο σου για να σε εξυπηρετήσω», αλλά συμπληρώθηκε με το «δώσε μου και τον οβολόν σου». Αλλωστε οι εργαζόμενοι πολλά κερδίζουμε από την απλοχεριά της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο συνελήφθη από την Αστυνομία επόπτης του νοσοκομείου που έπαιρνε από νοσηλεύτρια 500.000 δραχμές που ήταν προσημειωμένες προκειμένου να μεσολαβήσει για τη μετάθεσή της. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα χρήματα τα πήρε για λογαριασμό του προέδρου του σωματείου εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου, Δ. Νιάκας, έθεσε σε αργία τους δυο υπαλλήλους και παρέπεμψε την υπόθεσή τους στο πειθαρχικό συμβούλιο για την περαιτέρω διαδικασία της υπόθεσης.

Η ΕΣΑΚ επαινεί την εργαζόμενη που είχε το θάρρος να καταγγείλει το γεγονός της εκβιαστικής απόσπασης χρημάτων για «εξυπηρέτησή της» και καλεί όλους τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς.

«Το θέμα, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ του Σωτηρία, δεν αφορά ένα μόνο πρόσωπο, συνυπεύθυνη είναι και η διοίκηση του νοσοκομείου και το υπηρεσιακό συμβούλιο. Αν υπήρχε διαφάνεια και αξιοκρατία θα είχαμε τέτοια φαινόμενα; Γιατί αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για μετατάξεις κλπ. Πρέπει να απολογηθούν με ποια κριτήρια το κάνουν και πώς έφτασαν εργαζόμενοι να δίνουν χρήματα στον κάθε κλητήρα για να λύσει το πρόβλημά τους».

Ευθύνες, τονίζει, έχουν τόσο η ΠΑΣΚΕ όχι μόνο γιατί επέλεξε τον κ. Μπάνο πρόεδρο του συλλόγου αλλά και γιατί αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων από κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης και της κυβέρνησης, έκανε ό,τι μπορούσε για να περάσουν οι επιλογές τους στο χώρο του νοσοκομείου.

Ομως συνυπεύθυνη, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι και η ΔΑΚΕ και πρέπει να μας πουν με ποια κριτήρια ψήφιζε ο εκπρόσωπός τους μαζί με τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο; Ολες οι αποφάσεις που πήρε το υπηρεσιακό συμβούλιο ήταν αξιοκρατικές; Εστω και τώρα καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή ανεξάρτητα πολιτικής ή συνδικαλιστικής τοποθέτησης να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Δεν μπορείς να έχεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. `Η θα υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα των εργαζομένων ή θα λειτουργείς στα πλαίσια των κυβερνητικών επιλογών οπότε τέτοια φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική απομάκρυνση προσωπικού (2008-06-28 00:00:00.0)
Προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου (2004-07-20 00:00:00.0)
Διαβλητό το σύστημα μεταθέσεων εφοριακών (2002-08-07 00:00:00.0)
Αναβρασμός στα νοσοκομεία (2001-05-03 00:00:00.0)
Διόρθωση δήλωσης (2000-02-18 00:00:00.0)
Εκσυγχρονισμός του... ρουσφετιού! (1998-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ