Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΟΑΤΙΑ
Απέμεινε μόνο το ένα τρίτο των Σέρβων...

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.--

Μόνον το ένα τρίτο του σερβικού πληθυσμού που κατοικούσε - προ της βοσνιακής σύρραξης - στην Κροατία εξακολουθεί να διαμένει, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της εθνικής απογραφής πληθυσμού. Τα στοιχεία αυτά αναφέρουν πως οι Σέρβοι πλέον αποτελούν το 4,5% του πληθυσμού, ενώ πριν δέκα χρόνια (απογραφή 1991 - λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος) αποτελούσαν το 12% του πληθυσμού που κατοικούσε στην Κροατία.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, το ηγετικό στέλεχος της μικρής, πλέον, σερβικής κοινότητας στην Κροατία, Μίλαν Ντζούκιτς, επισήμανε πως η απογραφή πληθυσμού αν μη τι άλλο καταδεικνύει πως στη χώρα αυτή «έχει γίνει εθνική εκκαθάριση σε βάρος της σερβικής κοινότητας».

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κροατίας που αναφέρονται στις άλλες μειονότητες, καταγράφουν πως οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 0,5%, οι Ιταλοί το 0,4% και οι Αθίγγανοι το 0,2% του γενικού πληθυσμού. Οσο για τους Κροάτες; Αυτοί αποτελούν το 90% του γενικού πληθυσμού, δηλαδή 10% πάνω σε σχέση με τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία της περασμένης δεκαετίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ