Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Φόρος τιμής με αιτήματα αναβάθμισης

Θρήνος στην κηδεία των θυμάτων. Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην κηδεία του νοσηλευτή Ελευθέριου Φερεντίνου

Motion Team

Θρήνος στην κηδεία των θυμάτων. Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην κηδεία του νοσηλευτή Ελευθέριου Φερεντίνου
Τρίωρη στάση από τις 9 π.μ - 12 μ. και έκτακτη γενική συνέλευση, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ως φόρο τιμής στους άτυχους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του ελικοπτέρου του Κέντρου στην Ανάφη, αλλά και προκειμένου να εξετάσουν τη μετέπειτα στάση τους.

Αποστολή του ΕΚΑΒ, τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ, είναι η προσφορά Αμεσης Βοήθειας στο σημείο ανάγκης σε εκείνον που κινδυνεύει και η ασφαλής μεταφορά του στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό. Οι προσφερόμενες όμως, μέχρι σήμερα, υπηρεσίες από το ΕΚΑΒ, δεν καλύπτουν ούτε κατά το ήμισυ τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

«Οι διαμαρτυρίες του κόσμου είναι δικαιολογημένα έντονες και καθημερινές», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι που καλούνται να δουλέψουν «κάτω από αντίξοες συνθήκες άγχους, στρες και συνεχούς εντατικοποίησης». Επιπλέον, προσθέτουν, με τη σημερινή του ελλιπή δύναμη το ΕΚΑΒ καλείται να αντιμετωπίσει εκτός από τα επείγοντα περιστατικά και τους ποδοσφαιρικούς - αθλητικούς αγώνες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συνοδεία επισήμων προσώπων κ.ά.

Το σωματείο ζητά αναβαθμισμένη προνοσοκομειακή φροντίδα και φέρνει το υπουργείο Υγείας προ των ευθυνών του. Διεκδικεί τον διπλασιασμό μάχιμων ασθενοφόρων ανά βάρδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τις πληθυσμιακές και κυκλοφοριακές ανάγκες του νομού.

Αλλοθι τα πολλά νησιά


Motion Team

Κι ενώ οι υγειονομικές ελλείψεις στην επαρχία και ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα είναι πασίδηλες, η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή φαίνεται να θεωρεί ως «φυσική κατάσταση» αυτή τη γύμνια. «Ασφαλώς υπάρχει πρόβλημα και θα υπήρχε πρόβλημα όποια κυβέρνηση κι αν υπήρχε, όποια πολιτική κι αν εφαρμοζόταν, διότι τα νησιά είναι πάρα πολλά», είπε ο Κ. Στεφανής μιλώντας στο «Φλας» και περιόρισε τις όποιες παρεμβάσεις πέρα απ' το ελικόπτερο στην «ανάπτυξη της καινούριας ιατρικής τεχνολογίας και ιδιαίτερα της τηλεματικής».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα μέτρα που παρουσίασε χτες ο υφυπουργός Υγείας Εκτ. Νασιώκας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών υγείας λόγω της τουριστικής κίνησης της θερινής περιόδου.

Υποσχέθηκε γενικώς την πρόσληψη νέων ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ και κάλυψη όλων των θέσεων αγροτικών γιατρών. Ομως η εγγυημένη «λύση» φαίνεται να είναι μόνο η πρόσληψη «130 επικουρικών γιατρών στις νησιωτικές και απομονωμένες περιοχές».

Ειδικά για το ΕΚΑΒ ο Εκτ. Νασιώκας υποστήριξε ότι «έχει αυξήσει σημαντικά φέτος το έμψυχο δυναμικό του και το στόλο του προκειμένου να ανταποκριθεί στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής». «Φέτος, πρόσθεσε, διαθέτει 100 επιπλέον ασθενοφόρα, τα οποία έχουν κατανεμηθεί σ' όλη τη χώρα. Παράλληλα, έχουν προσληφθεί γιατροί και 300 άτομα ως πληρώματα ασθενοφόρων, ενώ έχουν συσταθεί και συστήνονται νέοι τομείς στις νησιωτικές και τις τουριστικές περιοχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ