Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν

Από τη χτεσινή διαδήλωση στην Πάτρα
Από τη χτεσινή διαδήλωση στην Πάτρα
Η μεγάλη επιτυχία της χτεσινής απεργίας και οι μαχητικές κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο, κατέδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παλεύουν για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση τού αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό της μεγάλης επιτυχίας της απεργίας είναι πως το λιμάνι της Πάτρας, το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, η Διώρυγα της Κορίνθου, το λιμάνι της Κυλλήνης αλλά και τα λιμάνια στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά, νέκρωσαν κυριολεκτικά. Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, στα εργοστάσια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και στις υπηρεσίες σε όλη την Πελοπόννησο ξεπέρασε το 80% και σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε το 100%.

Η συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ - ολοένα και περισσότερο καταξιώνεται στη συνείδηση της εργατικής τάξης - στην επιτυχία της απεργίας ήταν καταλυτική, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα τα συνδικαλιστικά του στελέχη, σε αντίθεση με αυτά των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, βρέθηκαν στους χώρους δουλιάς μαζί με τους εργαζόμενους, αποκάλυψαν το αντιδραστικό περιεχόμενο της πρότασης της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και παράλληλα πρόβαλαν τα σύγχρονα αιτήματα της εργατικής τάξης, κερδίζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη τους.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το ΠΑΜΕ και η ένταση των αγώνων, αποτελούν για την εργατική τάξη μονόδρομο, αν δε θέλει κατακτήσεις δεκαετιών να χαθούν εν ριπή οφθαλμού. Αλλωστε, καμιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αντεργατικά μέτρα που είναι καταδικασμένα στη συνείδηση των εργαζομένων. Ο αγώνας συνεχίζεται και αναμένεται στο επόμενο διάστημα ακόμα πιο σκληρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ