Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η διαφορά...

Απ' όσα, πολλά και διάφορα, είπε τις προάλλες στη Βουλή ο Κ. Καραμανλής, σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, σ' ένα και μόνο συμφωνούμε μαζί του. Στο εύστοχο παράδειγμα, που έδωσε, για τις διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Εμείς δε δεσμευόμαστε, όπως κάνατε εσείς, για πράγματα που δε θα πράξουμε», είπε ο αρχηγός της ΝΔ, κάνοντας καθαρό πως εάν η ΝΔ αναδειχτεί κυβέρνηση δε θα καταργήσει το έκτρωμα που νομοθετεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τα όσα υποσχόταν το τελευταίο, το 1992, όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ψήφιζε το λεγόμενο και νόμο Σιούφα.

Πράγματι, αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ μιλά «αριστερά», όταν είναι αντιπολίτευση - και όχι μόνον - και πράττει δεξιά, όταν γίνεται κυβέρνηση, ενώ η ΝΔ μιλά και πράττει δεξιά, είτε βρίσκεται στην κυβέρνηση, είτε όχι.

ΥΓ: Οσο, για το περιεχόμενο της κριτικής, που έκανε ο Κ. Καραμανλής στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, συνοψίστηκε ουσιαστικά στην κατηγορία πως δεν είναι αρκούντως αντεργατικό. Σίγουρα, μόνον αυτό δεν είχαν στο μυαλό τους οι πολλές χιλιάδες των εργατών, που πήραν μέρος προχτές στην πανελλαδική απεργία και τις δεκάδες συγκεντρώσεις, σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ