Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΨΕΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΡΕΚΟΡ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ: «Σε 1,5 τρισ. δραχμές εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα φτάσουν τα έσοδα από το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων του 2002. Το ποσό αποτελεί ρεκόρ, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Ο ίδιος επίσης έθεσε θέμα μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας, λέγοντας ότι περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίσει όμως τι εννοεί με την ευελιξία, η οποία συνήθως ταυτίζεται με την κατάργηση των περιορισμών στις απολύσεις» (Ειρήνη Χρυσολωρά - ΝΕΑ).

ΦΟΡΟ-«ΚΙΝΗΤΡΑ»: «Οι βιομήχανοι, στο "πακέτο" της φορολογικής μεταρρύθμισης, επιθυμούν δραστική μείωση των συντελεστών, χωρίς όμως να υπάρχουν προαπαιτούμενοι όροι... Οι βιομήχανοι επιθυμούν και την επιλεκτική φοροαπαλλαγή των επιχειρήσεων...» (Α. Γ. Χριστοδουλάκης - Κ. Σιωμόπουλος - ΒΗΜΑ).

ΤΑ «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»: «Η αγορά καλείται πλέον να λειτουργήσει σ' ένα ολιγοπωλιακό καθεστώς, το οποίο ευνοεί τους 2-5 ισχυρούς και "καταπίνει" τους αδυνάτους. Οι μικρές επιχειρήσεις ουσιαστικά έχουν χάσει το παιχνίδι του ανταγωνισμού... Ακόμα και γι' αυτό το περίφημο Γ΄ ΚΠΣ χρειάζονται κεφάλαια για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τους σχετικά πενιχρούς πόρους που τους αναλογούν... Με άλλα λόγια, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να κινείται στον αστερισμό της συγκέντρωσης και της "βουβής" αναδιανομής εισοδήματος» (Γιάννης Σιώτος - ΝΕΑ).

ΤΡΑΠΕΖΟ-ΦΑΚΕΛΩΜΑ: «Ενα ευρύ ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών συγκροτούν από κοινού οι εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τους κινδύνους που απορρέουν από τα καταναλωτικά δάνεια και την υπερχρήση των πιστωτικών καρτών. Με την ηλεκτρονική αυτή παρακολούθηση οι τράπεζες θα μπορούν να γνωρίζουν τα δανειακά βάρη που συνοδεύουν κάθε πελάτη και αναλόγως να δρουν» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ