Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Κάλεσμα κοινού αγώνα στους επαγγελματοβιοτέχνες

Σε αγώνα και υπερψήφιση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Σπ. Χαλβατζή καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», προκειμένου από κοινού να αντισταθούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων.

Με ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη» τονίζει ότι τα χρόνια που πέρασαν η Δημοτική Αρχή της Αθήνας ακολούθησε μια αντιλαϊκή πολιτική μακριά από τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που συνεχίζουν να ζουν σε μια πόλη αβίωτη. Οτι από την πολιτική αυτή δεν μπορούσαν να λείψουν μέτρα ενάντια στη μικρή επιχείρηση, που σήμερα βρίσκεται σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αποτέλεσμα της λεγόμενης ευρωπαϊκής σύγκλισης και των επιταχυνόμενων διαδικασιών συγκέντρωσης κεφαλαίων και παραγωγής.

Διευκρινίζει ότι η δημοτική αρχή αύξησε υπέρογκα τους κάθε είδους φόρους, τέλη και πρόστιμα. Οτι τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για την επαγγελματική στέγη αυξήθηκαν στην οκταετία Αβραμόπουλου κατά 92,8%. Τα δε τέλη κοινοχρήστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα μέχρι 1.600%. Εγινε επέκταση του τέλους 2% και σε άλλα επαγγέλματα πέρα από τα εστιατόρια και τις καφετερίες. Οι μικρέμποροι πληρώνουν ακριβά το κάθε τετραγωνικό μέτρο πεζοδρομίου που καταλαμβάνουν για την προβολή των εμπορευμάτων τους.

Η «Συμπαράταξη» συμπληρώνει ότι η δημοτική αρχή έδιωξε και διώχνει επαγγελματικές δραστηριότητες από διάφορες περιοχές της Αθήνας (π.χ. Ψυρρή στο όνομα του «καλλωπισμού» της περιοχής ή Θησείο και Μεταξουργείο χάριν της «ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων»). Πιέζει τους περιπτεράδες προς όφελος των μεγάλων πρακτορείων διανομής Τύπου. Την ίδια στιγμή παραχωρεί τους τελευταίους κοινόχρηστους χώρους στο μεγάλο κεφάλαιο για εκμετάλλευση.

Για τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, προειδοποιεί πως η Ντ. Μπακογιάννη σκοπεύει να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του προκατόχου της. Ο Χρ. Παπουτσής μετά την «πετυχημένη» υπηρεσία του σαν επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπόσχεται ότι θα συνεχίσει με νέα ορμή την εφαρμογή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της κυβέρνησης στο Δήμο της Αθήνας. Ο Φ. Κουβέλης θα εφαρμόσει την κεντροαριστερή πολιτική της στήριξης των κυβερνητικών επιλογών, όπως κάνει σε πάρα πολλούς δήμους και νομαρχίες η συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.

Αντίθετα, η «Συμπαράταξη» μπορεί να υπερηφανεύεται πως με τη δράση της στο δήμο το προηγούμενο διάστημα έκανε καθαρό ότι στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα, υπερασπίζεται το εισόδημα και τη θέση εργασίας των ΕΒΕ.

  • Ο Σπ. Χαλβατζής παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12.30 μ.μ. με θέμα «Τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων». Η συνέντευξη θα δοθεί στα γραφεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» (Κ. Παλαιολόγου 9, Πλ. Βάθης).

Το βράδυ, στις 8 μμ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους μαζικών φορέων του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας, στην πλ. Αγ. Δημητρίου, στους Αμπελόκηπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ