Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Mega.bar - τηλεβόουτιν...

Η παρακάτω επιστολή αναγνώστη μας εμπεριέχει μια «πρωτότυπη» ιδέα, που μπορεί να αντιμετωπίσει με μιας όλα τα προβλήματα της κυβέρνησης. Συμβουλεύουμε τα μέλη της τελευταίας να τη διαβάσουν με προσοχή.

Αγαπητοί σύντροφοι

Με το φινάλε του «Bar» («Mega») και μέσα στην ...αγωνία μας, ποιος ή ποια θα πάρει τα 50, μας ξέφυγε η λύση για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο!

Τη Δεύτερα (φινάλε του «Μπαρ»), βγήκαν στον αέρα («ALTER») πολλοί ...ψηφοφόροι και κατάγγειλαν ότι προσπαθούν να ψηφίσουν τον Αντρέα και τον Γιώργο (όχι τους Παπανδρέου) και δεν μπορούν, γιατί στην ψήφο τους (συγνώμη στο τηλεφώνημά τους) παίρνουν την απάντηση ότι «ο αριθμός που καλέσατε δεν αντιστοιχεί σε υποψήφιο» (συγνώμη και πάλι, σε ...συνδρομητή). Δε συνέβαινε το ίδιο, όμως, και με την Μαίρη (όχι την Παναγιωταρά)! Η δημοσιογράφος (πιστή εις ο ετάχθη), αφού έκανε ...δοκιμαστικό, επιβεβαίωσε τις «καταγγελίες»!

Ετσι, οι καημένοι οι ...ψηφοφόροι του Αντρέα και του Γιώργου τηλεφωνούσαν, μια και δυο και τρεις... επτά κι οκτώ και δέκα, αλλά τίποτε! Αντίθετα, οι «τυχεροί» ψηφοφόροι της Μαίρης παίρνανε την απάντηση ότι «η ψήφος σας προσμετρήθηκε» και κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου!

Είναι γνωστό όμως (στους λίγους) ότι αυτά τα τηλεφωνήματα - ψήφοι καταχωρούνται υπέρ αυτού που αντιστοιχεί ο αριθμός. Είναι, επίσης, γνωστό (στους λίγους & εκλεκτούς) ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ...πλη-ρώ-νο-νται!

Η ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτή η ανεξάντλητη κινητήριος δύναμη της Δεξιάς και της προόδου, φαίνεται ότι βρήκε τη Λύση (της).

Κατόπιν των ανωτέρω και για λόγους εθνικούς, προτείνω να πουλήσουμε την παρακάτω ιδέα στην κυβέρνηση. Αντί να ψάχνει ...εντός και εκτός Ελλάδος, εκλογικά συστήματα στα μέτρα της, να εφαρμόσει το σύστημα «τηλεβόουτιν-Mega.bar», με το οποίο θα έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Θα βγαίνει πάντα το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, θα κατηγορεί την εταιρία, που θα αναλάβει τις εκλογές, ότι χιλιάδες ψήφοι του «δεν αντιστοιχούσαν στο ...κόμμα». Η εταιρία θα λέει διάφορες δικαιολογίες.
  • Η ΝΔ θα έρχεται πάντα δεύτερη, παρόλο που η ...ξεπουλημένη εταιρία την ευνόησε!
  • Το ΚΚΕ θα ΔΗΛΩΣΕΙ ότι το εκλογικό σύστημα αυτό είναι το τέλειο σύστημα της απλής αναλογικής και στις εκλογές θα παίρνει πάντα 17%.
  • Ανάλογα με τις περιστάσεις, θα δίνεται και ένα ποσοστό στην ακροδεξιά.
  • θα χρησιμοποιείται πάντα η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ, ώστε ...να βουλώνουν τα στόματα της αντιπολίτευσης.
  • Κυρίως όμως, θα προκαλούνται (με τη μέθοδο «ο αριθμός που ψηφίσατε δεν αντιστοιχεί σε υποψήφιο») τόσα τηλεφωνήματα (άρα και τόσα έσοδα), ώστε να εξασφαλίζεται η λύση όλων των προβλημάτων της χώρας. Για παράδειγμα: 10.000.000 ψηφοφόροι με 20 ψήφους ο καθένας και 20 ευρώ την ψήφο, θα έχουμε έσοδα 4 δισ. ευρώ. Κάθε φορά που θα θέτει θέμα η ΝΔ, θα γίνονται εκλογές. Προτείνω κάθε 6 μήνες. Ετσι, θα έχουμε (8X4) 32 δισ. ευρώ κάθε τετραετία. Που σημαίνει σε δραχμές 10,904 τρισ.!!! Αν τα έσοδα αυτά δεν είναι αρκετά, σε κάθε ένσταση κατά την «ψηφοφορία», μπορούμε να παρατείνουμε κάθε φορά το χρόνο, ώστε να διπλασιάζουμε και να τριπλασιάζουμε τα έσοδά μας.

ΥΓ: Και για να σοβαρευτούμε. Απ' ό,τι ανακοίνωσαν, μόνο στον «τελικό» έγιναν 1,8 εκατ. τηλεφωνήματα με έσοδα δισ. για τους «αετονύχηδες»...


Δημήτρης Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ