Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πλώρη για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του εκτρώματος

Υπόλογοι απέναντι στην εργατική τάξη είναι από χτες τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ και ο ΣΥΝ που - αν και με διαφορετικά προσχήματα - διευκόλυναν την κυβέρνηση, και να περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και να έχει άλλοθι, ότι αυτό έγινε κάτω από καθεστώς διαλόγου.

Προκλητικότερος όλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει το ΚΚΕ γιατί αρνήθηκε να παριστάνει τη «γλάστρα», σε μια στημένη διαδικασία δήθεν διαλόγου «βελτίωσης», του νομοσχεδίου ενταφιασμού των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν πλώρη για να το ανατρέψουν στην πορεία, σε συνάρτηση και σε συνδυασμό με γενικότερες και βαθύτερες αλλαγές, όπως η αποδυνάμωση και των δύο κομμάτων. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο σηματοδοτεί προσαρμογή της ασφάλισης στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οδηγεί στη συγκέντρωση στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών της σπονδυλικής στήλης του λεγόμενου πια δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Τόνισε, τέλος, ότι πλέον «σημείο κρίσης της πολιτικής του κάθε κόμματος, είναι η στάση του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».


ΣΕΛ.  8   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ