Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν

Στη θέση του ΕΠΩΝΥΜΩΣ σήμερα, δημοσιεύουμε αυτούσια τη χτεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας:

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Κωνσταντόπουλος, επειδή η ΝΔ και το ΚΚΕ αποχώρησαν από τη Βουλή κατά τη διάρκεια ψήφισης του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Η αντικομμουνιστική υστερία του ΣΥΝ και της «Αυγής» προδίδει πανικό και επιδιώκει ν' αποκρύψει ότι με τη στάση τους λειτουργούν ως δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του.

Πιστεύουμε ότι, όταν κρίνονται κατακτήσεις των εργαζομένων, όταν κρίνεται το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν γίνεται προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική και το σύστημα που υπηρετούν, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σιωπά, αντίθετα πρέπει ν' αποδίδει τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν:

α) Οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησαν τον κοινωνικό διάλογο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με αποτέλεσμα την κατάργηση ενός αιώνα κατακτήσεων της εργατικής τάξης και μάλιστα με το σαθρό επιχείρημα, «είστε κατά του διαλόγου;».

β) Οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησαν το στημένο διάλογο της απάτης για την Κοινωνική Ασφάλιση, έβγαλαν όλη τη βρώμικη δουλιά και μετά ανέκρουσαν πρύμναν, όταν κατάλαβαν ότι θα τους πνίξουν τα απόνερα που αφήνουν πίσω οι αγώνες της Εργατικής Τάξης.

γ) Ο κ. Κωνσταντόπουλος και οι συν αυτώ, συνδικαλιστές και θεωρητικοί του ΣΥΝ, δε βρήκαν να πουν μια κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Λευκή Βίβλο, τη συνθήκη του Μάαστριχτ, που δρομολόγησαν όλες αυτές τις αντεργατικές, αντιλαϊκές επιλογές.

δ) Δε βρήκαν μια λέξη να πουν για το κεφάλαιο, δεν ανακάλυψαν ακόμα ότι τα μέτρα παίρνονται για ν' αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και αφού δεν ανακάλυψαν αυτό, δεν ανακάλυψαν ακόμα ότι η κερδοφορία του κεφαλαίου συνεπάγεται αύξηση της εκμετάλλευσης της Εργατικής Τάξης, αύξηση της φτώχειας της.

ε) Σε δεκάδες περιπτώσεις στελέχη του ΣΥΝ, στις προηγούμενες, αλλά και στην τελευταία απεργία, έπαιξαν το ρόλο του απεργοσπάστη ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τα πάντα για να συκοφαντήσουν και να σαμποτάρουν τις πρωτοβουλίες και τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.

στ) Η πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου στην κυβέρνηση ν' ακούσει τη φωνή της κοινωνίας για να υιοθετήσει τα αιτήματα των εργαζομένων είναι ψεύτικη και αποπροσανατολιστική για την Εργατική Τάξη, γιατί σκόπιμα αποκρύπτει ότι σ' αυτή την κοινωνία δεν είμαστε όλοι το ίδιο, υπάρχουν τάξεις, υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Δε χωράμε λοιπόν όλοι στο τσουβάλι της συναίνεσης και των κοινωνικών εταίρων που πλασάρει ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Τέλος, επειδή εμείς κρίνουμε κάθε πολιτική δύναμη από τη στάση της απέναντι στα προβλήματα της Εργατικής Τάξης και συνολικά του λαού, εκτιμάμε ότι ο ΣΥΝ και η ΝΔ έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν αποπροσανατολιστικό ρόλο για τα προβλήματα των εργατών. Μαζί με την κυβέρνηση στηρίζουν τη βασική κατεύθυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι έχουν πλούσια πείρα, μπορούν να ξεπεράσουν τις παγίδες του αποπροσανατολισμού και να καταδικάσουν αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.


Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ