Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αναγκαιότητα των καιρών η συγκρότηση Επιτροπής Νομικής Βοήθειας

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, η σύσκεψη στην αίθουσα του ΔΣΑ

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η ανάγκη δημιουργίας «Επιτροπής Νομικής Βοήθειας» είναι το θέμα ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», την Τρίτη 25 του Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (Ακαδημίας 60).

Η Δημοκρατική Συσπείρωση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καιρών, καλεί όλους τους δικηγόρους, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα και κάθε πολίτη που διακρίνεται για τη δημοκρατική του ευαισθησία να πάρουν μέρος στη σύσκεψη και να πλαισιώσουν την Επιτροπή Νομικής Βοήθειας.

Εισηγητές θα είναι οι:

- Γ. Α. Μαγκάκης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου, τ. υπουργός.

- Ηλ. Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, υποψήφιος νομάρχης Αθηνών με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

Για το σκοπό και το χαρακτήρα της εκδήλωσης, στο πλέγμα των διαφόρων αντιδημοκρατικών νομοθετικών ρυθμίσεων και των άλλων αστυνομικών μεθοδεύσεων, ο Δ. Μπελαντής, δικηγόρος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» μας είπε:

«Καθημερινά βλέπουμε να πυκνώνουν γύρω μας διώξεις και όψεις ποινικοποίησης και "εγκληματοποίησης" των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Συνδικαλιστές και στελέχη του εργατικού κινήματος, φοιτητές και νεολαίοι, αγρότες, άνθρωποι των κοινωνικών κινημάτων συλλαμβάνονται και οδηγούνται στα δικαστήρια για το λόγο και μόνο ότι ασκούν συλλογικά πολιτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα, ότι δεν αποδέχονται τη "δημοκρατία του καναπέ" και την παθητική προσαρμογή στις κυρίαρχες επιλογές. Την ίδια στιγμή, συγκροτείται ένα αυταρχικό νομοθετικό οπλοστάσιο (τρομονόμος, σχέδια νόμων για αφισοκόλληση κ.ά), το οποίο ακριβώς αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί έρεισμα ποινικοποίησης των ελευθεριών και της συλλογικής πολιτικής δράσης των εργαζομένων και των πολιτών γενικότερα.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, οι δημοκρατικοί δικηγόροι και νομικοί θα πρέπει να ενεργοποιηθούν με συστηματικό και συντονισμένο τρόπο, συγκροτώντας ένα δίκτυο νομικής βοήθειας προς τους πολίτες που διώκονται εξαιτίας της άσκησης δικαιωμάτων τους και της συμμετοχής τους στη συλλογική πολιτική και κοινωνική δράση. Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" απευθύνει μέσα από την εκδήλωση της 25 Ιούνη 2002 ένα κάλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό τη συσπείρωση ενός μεγάλου φάσματος δημοκρατικών δικηγόρων και νομικών, οι οποίοι θα εργαστούν σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ