Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Προτάσεις για το πρόβλημα της υδροδότησης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης

Eurokinissi

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης
Η διαχείριση του νερού δεν επιτρέπεται να αφεθεί στους ιδιώτες κεφαλαιούχους και να καθορίζεται από τους νόμους του κέρδους της αγοράς. Αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία και πρέπει να τελεί υπό κρατικό έλεγχο και διαχείριση και η συμβολή της δημοτικής αρχής σ' αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να είναι καθοριστική.

Αυτό υπογράμμισε ο Αγάπιος Σαχίνης, που, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ και συζήτησε τα προβλήματα υδροδότησης της πόλης.

Οι προτάσεις της «ΘεσσαλοΝΙΚΗΣ Τώρα», που αναπτύχθηκαν από τον Αγάπιο Σαχίνη, συνοψίζονται στα παρακάτω:

Ο επιστημονικός κόσμος και οι αρμόδιοι φορείς βεβαιώνουν ότι η χώρα μας και πολύ περισσότερο η Β. Ελλάδα διαθέτει αρκετούς υδάτινους πόρους και μάλιστα καλής ποιότητας. Επίσης εκτιμούν ότι στην περιοχή της Β. Ελλάδας τα ανανεώσιμα ετησίως αποθέματα υφίστανται μικρό μόνον ποσοστό εκμετάλλευσης και συνεπώς υπάρχουν αρκετά περιθώρια περαιτέρω εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων. Παρ' όλα αυτά, οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρούνται σταθερά δεκαετίες τώρα από τη λειψυδρία και όλη η πόλη από τη σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας νερού.

Η ευρεία καμπάνια της ΕΥΑΘ, κατά τον τελευταίο μήνα για τον περιορισμό της σπατάλης του νερού, περισσότερο στοχεύει στο να πείσει την κοινή γνώμη ότι για τα προβλήματα υδροδότησης ευθύνεται ο καταναλωτής και ότι η τιμολογιακή πολιτική θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και κατ' επέκταση ότι η λειτουργία της ΕΥΑΘ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι η τελική λύση του προβλήματος.

Η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης καλούν το λαό, τους δημότες της πόλης να απαιτήσουν:

- Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υδροδότησης του δήμου και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, γενικότερα.

- Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι απώλειες του δικτύου.

- Να αποσυρθούν οι ανατιμήσεις.

- Να επιστρέψει η ΕΥΑΘ στο δημόσιο έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ