Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης από την Αθήνα

Στη Σεβίλλη μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη που συγκεντρώνονται εκεί, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Σύνοδο Κορυφής των «15», βρίσκεται αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αθήνας της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003». Μεταφέρει το μήνυμα της ταξικής αλληλεγγύης των χιλιάδων απεργών στην Ελλάδα στον αγώνα των εργαζομένων στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Στη Σεβίλλη, για ακόμα μια φορά συναντιούνται δυο κόσμοι, αναφέρει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει ότι από τη μια μεριά είναι τα μονοπώλια, ο ιμπεριαλισμός και το ΝΑΤΟ, οι πολιτικοί τους εκφραστές, οι δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού και από την άλλη μεριά «εμείς, όσοι δε σκύβουν το κεφάλι στη "Νέα Τάξη Πραγμάτων", τα κινήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων, το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Οσοι πιστεύουν ότι η βαρβαρότητα δεν αποτελεί μονόδρομο. Οτι μονόδρομος για τους λαούς είναι η αντίσταση στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, η πάλη για την ανατροπή της εξουσίας τους».

Η Επιτροπή σημειώνει ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων της Ευρωενωσιακής υποταγής. «Δίνουμε ραντεβού - καταλήγει - στις επόμενες κινητοποιήσεις, όπως στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το Νοέμβρη στην Πράγα, εντείνουμε τις προετοιμασίες για την αγωνιστική "υποδοχή" της Ελληνικής Προεδρίας και τη Συνάντηση των 15 Ευρωπαίων ηγετών τον Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ