Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των λαών

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σχετικά με την εκδήλωση για την Ολυμπιακή εκεχειρία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αναφορικά με την προχτεσινή εκδήλωση για την Ολυμπιακή εκεχειρία, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Εξωτερικών οργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής μια εκδήλωση για την Ολυμπιακή εκεχειρία, στην οποία προσκαλεσμένος και τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Νέλσον Μαντέλα.

Από ελληνικής πλευράς καλεσμένοι ήταν εκπρόσωποι του πνευματικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού κόσμου. Απουσίαζαν όμως όλοι όσοι αγωνίστηκαν επί πολλές δεκαετίες κατά του απαρτχάιντ και για την απελευθέρωση του Μαντέλα που ήταν φυλακισμένος 21 χρόνια για τον αντιρατσιστικό αγώνα του, όλοι όσοι από το 1955 αγωνίζονται στη χώρα μας για την ειρήνη, για την αυτοδιάθεση των λαών και για την ειρηνική επίλυση των μεταξύ τους διαφορών. (Η ΕΕΔΥΕ ήταν η πρώτη που υποστήριξε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την ιδέα της Ολυμπιακής εκεχειρίας στην περίοδο του "Ψυχρού Πολέμου").

Αλλά κι αν είχαν προσκληθεί οι αγωνιστές της ειρήνης, δε θα είχε συγκαλυφτεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση με τη συναίνεση και τη συμπόρευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε στους πολέμους που διεξάγουν οι ΗΠΑ με ή χωρίς το NATO κατά των λαών που δεν υποτάσσονται στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Δηλαδή, δεν αντιτάσσεται στους πολέμους, αλλά ζητά να γίνεται μια εκεχειρία 15 ημερών κάθε 4 χρόνια που γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μια τέτοια τοποθέτηση δεν είναι απλώς υποκρισία, αλλά και υποτίμηση της νοημοσύνης των λαών, γιατί σε όλες τις χώρες του κόσμου εκατομμύρια ανθρώπων διαδηλώνουν εναντίον του NATO και των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ