Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματική δυσωδία

Αλληλοκατηγορίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη Βουλή για μίζες και λαδώματα

Σε έναν άγριο δικομματικό καβγά, ενδεικτικό του ήθους τους, εξελίχθηκε η χτεσινή συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία υποτίθεται ότι θα εξέταζε και θα συνέκρινε τις συμβάσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Με πρωταγωνιστές τους Κ. Λαλιώτη και Ε. Μεϊμαράκη ακούστηκαν απίθανα πράγματα για μίζες και λαδώματα και μάλιστα συνοδεύονταν με εκφράσεις όπως «είστε τζάμπα μάγκες», «άσε αγόρι μου», «πρόκειται για πολιτική αλητεία».

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κ. Λαλιώτης ισχυρίστηκε ότι η δική του σύμβαση για το γερμανικό ιδιωτικό αεροδρόμιο των Σπάτων ήταν «φθηνότερη» κατά 100 δισ. δρχ από εκείνη της ΝΔ και αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να μας πουν σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν τα 100 δισ. δρχ που ωφελήθηκε το δημόσιο από τη σύμβαση του ΠΑΣΟΚ». Οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν κάνοντας λόγο για πολιτική αλητεία και λασπολογία και πέρασαν στην «αντεπίθεση» λέγοντας ότι λειτουργούν στην Κύπρο συγκεκριμένες «υπεράκτιες εταιρίες», πίσω από τις οποίες κρύβονται λογαριασμοί στελεχών του ΠΑΣΟΚ και διακινούνται χρήματα που καταλήγουν στις τσέπες στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τζ. Τζαννετάκης που κλήθηκε στην επιτροπή (ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπεύθυνος για τα δημόσια έργα) αποχώρησε εκνευρισμένος κάνοντας λόγο για «δικτατορία της παραπληροφόρησης» και δηλώνοντας ότι δεν απαντάει «σε ερωτήσεις της πλάκας».

Ο «σκυλοκαβγάς» αυτός προκάλεσε την αντίδραση της Λ. Κανέλλη που είναι μέλος της επιτροπής, η οποία αποχώρησε καταγγέλλοντας «την απερίγραπτη για ελληνικό κοινοβούλιο διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ