Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - «ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΖΑΟΥΛΙ»
Επίδειξη δύναμης

Επίδειξη δύναμης, αλλά και επιβεβαίωσης της καλής κατάστασης στην οποία βρίσκονται, έκαναν οι εθνικές ομάδες στίβου ανδρών - γυναικών που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στους διεθνείς Αγώνες «Μπρούνο Τζάουλι» που διεξήχθησαν στη Σλοβακία. Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα πέτυχαν το στόχο τους, αφού εξασφάλισαν και μάλιστα με σχετική άνεση την άνοδ;o τους στη Σούπερ Λίγκα που αποτελεί την κορυφαία κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ομάδες της σκυταλοδρομίας στα 4Χ400 σημείωσαν και πανελλήνιο ρεκόρ. Πάντως πέρα από τα αγωνιστικά, το καλό για τη χώρα μας είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ελληνες αθλητές-τριες ενόψει μάλιστα και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Οδυσσέας Παπατώλης.

Η εθνική ανδρών στη σκυταλοδρομία 4Χ400 αποτελούμενη από τους Δημότσιο, Σάρρη Οικονομίδη, Ιακωβάκη, πρώτευσε στον τελικό του αγωνίσματος, σημειώνοντας χρόνο 3.03.246, ενώ και η γυναικεία ομάδα με τις Χατζή, Ντόβα, Μπούντα, Γκουντενούδη πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 3.31.15.

Στις ατομικές συμμετοχές ξεχώρισαν ο Κώστας Κεντέρης που για άλλη μια φορά έδειξε την κλάση του, αφού πήρε την πρώτη θέση στα 200μ με χρόνο 20.25. Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Ζαλαγγίτης στο τριπλούν παίρνοντας την πρωτιά με άλμα στα 16,97, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Πιέτρης στα 110μ εμπόδια, όπου πήρε την πρώτη θέση με 13.67. Στις γυναίκες ξεχώρισε η Ταμπάκη στα 110μ εμπόδια (1η με 13.02), ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν η Πιλάτου στο μήκος (6,41) και η Ουζούνη στη σφαίρα (17,37).

Στις βαθμολογίες η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση, στους άνδρες με 124 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη την Τσεχία με 107 και την Ουγγαρία με 101, ενώ στις γυναίκες η χώρα μας συγκέντρωσε 133 βαθμούς, με δεύτερη την Ουγγαρία (107) και τρίτη την Τσεχία (με τους ίδιους βαθμούς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ