Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ 1-0
Η ώρα των απαντήσεων

Ικανοί για το καλύτερο. Αυτό δήλωναν οι Γερμανοί διεθνείς όταν πριν το Μουντιάλ δέχονταν σωρεία κριτικών απο τον Τύπο και όχι μόνο της χώρα τους, σχετικά με την πορεία τους στο φετινό Μουντιάλ. Και από χτες δίνουν πλέον τις δικές τους απαντήσεις. Η Γερμανία επικρατήσε της Νότιας Κορέας με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής, κάτι που σε πολλούς φαινόταν όνειρο πριν την έναρξη των αγώνων. Ενα γκολ του Μπάλακ στο 75` σταμάτησε τις ελπίδες των Νοτιοκορεατών να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία και έδωσε το δικαίωμα στους Γερμανούς να ξαναδιεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Τα «πάντσερ» του Ρούντι Φέλερ πήραν την πρόκριση με το γνωστό τους σκορ (τρίτο 1-0 μετά από την Παραγουάη και τις ΗΠΑ) αφού εγκλώβισαν τους «οικοδεσπότες» που με δυσκολία έβρισκαν το δρόμο προς την περιοχή του Καν. Βέβαια, ακόμα και όταν μερικές φορές το κατάφεραν αυτό, έπεσαν πάνω στον τερματοφύλακα της Μπάγερν που επιβεβαίωσε την κλάση του. Αντίθετα, το αργό παιχνίδι των Γερμανών με την κλειστή άμυνα και τις αντεπιθέσεις καρποφόρησε στο 75`. Ο Βέλγος διαιτητής Μέγερ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπάλακ, Νόιβιλ, Λι Μιν Σουνγκ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Καν, Μέτζελντερ, Ράμελοφ, Λίνκε, Φρινγκς, Σνάιντερ (75` Γέρεμις), Χάμαν, Πάλακ, Μπόντε, Κλόζε (62` Μπίρχοφ), Νόιβιλ (88` Ασαμόα).

Ν. ΚΟΡΕΑ: Λι Βουν Γιάε, Τσόι Ζιν Σουλ (56` Λι Μιν Σουνγκ), Χονγκ Μιούνγκ Μπο (80` Σέολ Κι Χιέον), Κιμ Τάε Γιούνγκ, Παρκ Ζι Σονγκ, Σονγκ Τσονγκ Γκουγκ, Γιού Σανγκ Τσουλ, Λι Γιούνγκ Πιο, Τσα Ντου Ρι, Χβανγκ Σουν Χονγκ (54` Αν Γιούνγκ Χβαν), Λι Τσουν Σου.


Ο Μπάλακ σκοράρει και στέλνει τη Γερμανία στον τελικό και τους Γερμανούς στον... έβδομο ουρανό

Sportidea

Ο Μπάλακ σκοράρει και στέλνει τη Γερμανία στον τελικό και τους Γερμανούς στον... έβδομο ουρανό

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ