Τρίτη 2 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 2-3
Μετάλλιο για πολλούς λόγους

Την κατάλληλη ευκαιρία να ρίξουν στάχτη στα μάτια του τουρκικού λαού, και να πλάσουν έστω και για λίγο μια εικονική πραγματικότητα, στην οποία τα βεγγαλικά και τα φώτα θέλησαν να σκεπάσουν τη φτώχεια και τη μιζέρια του λαού, βρήκαν οι ταγοί της γειτονικής μας χώρας. Αφορμή στάθηκε η, ομολογουμένως, σπουδαία επιτυχία του τουρκικού ποδοσφαίρου στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, να κατακτήσει την 3η θέση, έπειτα από τη νίκη της εθνικής ομάδας της Τουρκίας επί της Νότιας Κορέας με 3-2 στο μικρό τελικό.

Οι «ήρωες», όπως ανακηρύχτηκαν με την άφιξή τους στη χώρα τους, παίχτες του Σενιόλ Γουνιές πήραν δίκαια τη νίκη με γκολ των Σουκούρ (1`) και Μανσίζ (13`, 32`) σε έναν αγώνα όπου κυριάρχησε το πάθος τους, αλλά και ο επιθετικός τους χαρακτήρας. Από την άλλη, οι Κορεάτες, παρά τα δύο τέρματα που πέτυχαν με τους Εουλ Γιανγκ Λι (9`) και Σονγκ (90`+), δεν μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις στις δύσκολες στιγμές της ομάδας τους, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν τελικά την 4η θέση, που αποτελεί, ωστόσο, σπουδαία επιτυχία.

Μετά την αναμέτρηση, ο τεχνικός της εθνικής ομάδας της Τουρκίας δήλωσε ευτυχισμένος για την επιτυχία της ομάδας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ευτυχισμένος για όλα όσα καταφέραμε. Ονειρό μας ήταν να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όμως αυτό αποδείχτηκε πολύ δύσκολο». Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής των Νοτιοκορεατών, Γκους Χίντινγκ, επισήμανε ότι τα λάθη που έκανε η ομάδα του ήταν η αιτία που χάθηκε ο μικρός τελικός, όμως τόνισε: «Είμαι υπερήφανος γι' αυτά τα παιδιά. Τους τελευταίους 18 μήνες προσπάθησα να δημιουργήσω μια ομάδα άξια να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες στο υψηλότερο επίπεδο».

Ν. ΚΟΡΕΑ: Γιάε Βον Λι, Γου Σανγκ, Σέολ (79` Τσόι), Γιανγκ Πιο Λι, Εουλ Γιουνγκ Λι (65` Ντου Ρι Τσα), Τσουν Σου Λι, Μιν Σανγκ Λι, Αν, Χονγκ (46` Τάε Γιουνγκ Κιμ), Παρκ, Σονγκ. ΤΟΥΡΚΙΑ: Ρουστού, Κορκμάζ, Ακιέλ, Αλπάι, Τουγκάι, Σουκούρ, Μπαστούρκ (86` Ταϊφούρ), Μανσίζ, Εργκούν, Εμρέ (41` Χακάν Ουλσάν), Ουμίτ Νταβαλά (76` Οκάν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ