Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ"
ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ
Οπου απεργός και γκλομπ

22 Ιούνη 1996: Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε το λιμάνι του Ναυπλίου, όταν ισχυρές λιμενικές δυνάμεις και βατραχάνθρωποι εξαπέλυσαν, απρόκλητα, βάρβαρη επίθεση εναντίον ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων, που διαδήλωναν ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιου «Μάρκο Πόλο». Τραυματίστηκαν δυο ναυτεργάτες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

20 Ιούλη 1996: Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και οι βατραχάνθρωποι με εντολή της κυβέρνησης ξαναχτύπησαν τους ναυτεργάτες και άλλους εργαζόμενους στο Ναύπλιο.

18 Δεκέμβρη 1996: Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι τοπικές λιμενικές αρχές συνέλαβαν 5 απεργούς ναυτεργάτες.

19 Δεκέμβρη 1996: Οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ξυλοκόπησαν άγρια απεργούς στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Τραυματίστηκε σοβαρά συνδικαλιστής.

20 Δεκέμβρη 1996: Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βατραχάνθρωποι, αστυνομικές δυνάμεις και λιμενικοί, χτύπησαν ανελέητα τους απεργούς. Δύο απεργοί τραυματίζονται σοβαρά.

13 Γενάρη 1997: Στο λιμάνι της Κυλλήνης δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος με την κάλυψη εισαγγελέα και εντολή υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας απείλησαν με τα όπλα τους συνδικαλιστές.

16 Γενάρη 1997: Ανδρες του Λιμενικού Σώματος εξαπέλυσαν άγρια επίθεση εναντίον των απεργών στο λιμάνι της Ραφήνας και τραυμάτισαν έναν απεργό.


17 Γενάρη 1997: Οι λιμενικοί στο λιμάνι του Ηρακλείου εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον των απεργών ναυτεργατών.

19 Γενάρη 1997: Τρεις χιλιάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος και των ΜΑΤ πολιόρκησαν το λιμάνι του Πειραιά και χτύπησαν άγρια τους ναυτεργάτες που συνέχιζαν την απεργία τους. Τραυματίστηκε ένας απεργός σοβαρά.

25 Γενάρη 1997: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν εμποροϋπάλληλους και ΕΒΕ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από κατάστημα του «Κωτσόβολου», ενάντια στο διευρυμένο ωράριο.

3 Απρίλη 1997: Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα και έξω από το υπουργείο Εργασίας, χτυπούν με γκλομπ άγρια απεργούς οικοδόμους.

9 Απρίλη 1997: Αγριος ξυλοδαρμός απεργών οικοδόμων μπροστά στο υπουργείο Εργασίας από τα ΜΑΤ.

5 Μάη 1997: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η είσοδος του υπουργείου Ανάπτυξης από την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ.

7 Μάη 1998: Διαδηλωτές εκπαιδευτικοί που πορεύονταν προς το Ζάππειο, όπου έδινε συνέντευξη Τύπου ο Σημίτης, δέχονται βάρβαρη επίθεση από εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ στη Λεωφόρο Αμαλίας.

7 Μάη 1998: Με γκλομπ και δακρυγόνα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ χτυπούν απεργούς της Ιονικής και της Εμπορικής, μπροστά στη Βουλή. Η πορεία κατευθυνόταν στο Ζάππειο.

7 Μάη 1998: Βίαιη επίθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ, μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

16 Μάη 1998: Εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ αποκλείουν και χτυπούν λυσσαλέα την πορεία εργαζομένων Ιονικής και Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών, που κατευθυνόταν προς το ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ», όπου συνεδρίαζε η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

26 Μάη 1998: Εξω από το Εφετείο Αθηνών, άνδρες των ΜΑΤ χτυπούν τους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, καθώς εκδικαζόταν η αίτηση διακανονισμού των χρεών της επιχείρησης.

27 Μάη 1998: Σε πεδίο «μάχης» μετατρέπεται η λεωφόρος Βασ. Σοφίας, μπροστά στη Βουλή. Εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ, ρίχνουν δεκάδες χημικά και χτυπούν λυσσαλέα με γκλομπ, την πανεργατική πορεία.

27 Μάη 1998: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν το πρωί συνδικαλιστές που έκαναν περιοδεία στα γιαπιά, στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας και τους μεταφέρουν στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά. Συνδικαλιστές, που πηγαίνουν εκεί για να διαμαρτυρηθούν, χτυπιούνται από τους αστυνομικούς και συλλαμβάνονται. Στο μεταξύ είχε ξεκινήσει η πανεργατική συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στην αστυνομική διεύθυνση, όπου χτυπιούνται βάναυσα από άνδρες των ΜΑΤ.

29 Μάη 1998: Χαράματα άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο μηχανογραφικό κέντρο της Ιονικής στον Πειραιά και άνδρες των ΜΑΤ απέξω, χτυπούν τους απεργούς και τραυματίζουν αρκετούς.

16 Σεπτέμβρη 1998. Αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται στους απεργούς της κλωστοϋφαντουργίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ.

2 Νοέμβρη 1998: Ο Θ. Πάγκαλος, υπουργός Εξωτερικών τότε, επιτίθεται και ξυλοκοπά τρεις υπαλλήλους στο μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου. Στις υπαλλήλους είχε ανακοινωθεί ότι απολύονται, επειδή δε δέχτηκαν να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους, από αορίστου χρόνου σε 8μηνες.

23 Μάρτη 1999: Στην πύλη του εργοστασίου AIR LIQUIDE οι εργαζόμενοι που απεργούσαν διεκδικώντας αυξήσεις, δέχτηκαν επίθεση των ΜΑΤ. Τραυματίστηκαν δυο.

10 Φλεβάρη 2000: Με τη βία των ΜΑΤ και 6 συλλήψεις εργατών, αντιμετώπισε η κυβέρνηση την κινητοποίηση των εργαζομένων της «ΒΙΟΜΑΓΝ» στα διόδια Σχηματαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ