Κυριακή 20 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗ"
ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ
Ενοχλούν οι αποκαλύψεις

Στις 18.12.1999 , πριν ακόμα τελειώσει η δίκη Κατριβάνου που προκάλεσε ο Ε. Γιαννόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη, καταθέτει αγωγή σε βάρος του «Ρ» με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών για... αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έπαθε, δήθεν, από τα δημοσιεύματά μας.

Αμέσως μετά, στις 12.1.2000, ο Ε. Γιαννόπουλος καταθέτει μήνυση σε βάρος του «Ριζοσπάστη», με την οποία ζητά την καταδίκη του διευθυντή και του εκδότη της εφημερίδας μας, αντίστοιχα των Δ. Κουτσούμπα και Στ. Λουκά, «για συκοφαντική επίθεση εκ προθέσεως και κατ' εντολήν του καθοδηγητικού οργάνου του ΚΚΕ, τουτέστιν του Πολιτικού Γραφείου...»!

Λίγο αργότερα, στις 27.1.2000, η διεύθυνση της εφημερίδας, ήτοι οι Δ. Κουτσούμπας και Στ. Λουκάς, καλούνται ξανά να απολογηθούν μαθαίνοντας πως έχει υποβληθεί δεύτερη μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ρ» για... την κινητοποίηση και τις δηλώσεις συμπαράστασης στην εφημερίδα μας από παράγοντες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου!

Τέλος, με νέο εξώδικο που μας έστειλε ο Ε. Γιαννόπουλος στις 3 του Φλεβάρη, γίνεται γνωστό πως έχει υποβληθεί και νέα, δεύτερη, αγωγή από τον ίδιο σε βάρος του «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ