Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάστε τους υπεύθυνους της ανεργίας

Καταδικάστε τους υπευθύνους για τον εφιάλτη της ανεργίας που πλανάται πάνω από την πόλη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με αφορμή την έρευνα για την ανεργία.

Τα στοιχεία, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της απασχόλησης και αποκτούν ιδιαίτερη σημασία από το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και νομαρχών. «Κι αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, γιατί δείχνουν ποιο πρόβλημα πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο κριτήριο ψήφου για κάθε δημότη. Αλλά ακόμη και γιατί δείχνουν τη διπλή ευθύνη των εκλεγμένων εκείνων όσων όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν την κυβερνητική πολιτική που επιδεινώνει διαρκώς αυτό το πρόβλημα αλλά συμφώνησαν, μάλιστα της έδωσαν και χέρι βοήθειας στον αποπροσανατολισμό του λαού προκειμένου να εκτονώσει την αγανάκτησή του».

«Αυτό, υπογραμμίζεται, έγινε με την εμπλοκή τους στην κατάρτιση και επανακατάρτιση των εργαζομένων, με την οποία όχι μόνο ξεκοκαλίζονται σημαντικά κονδύλια απ' τους ιδιώτες, αλλά κυρίως δημιουργούν στον άνεργο την εντύπωση ότι αυτός έχει την ευθύνη που δε βρίσκει δουλιά λόγω έλλειψης γνώσεων κι όχι το γεγονός ότι κλείνουν τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες, ότι διώχνονται από τα χωράφια τους οι αγρότες. Οπως έγινε και με την απανωτή δημιουργία γραφείων "ενημέρωσης και στήριξης" ανέργων, συνεχούς δηλαδή καταγραφής της διαιώνισης του προβλήματος. Τέλος με τη συμφωνία τους στην προώθηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, μέσω των οποίων καταπατούνται καταχτημένα εργασιακά δικαιώματα με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν εκείνους που ξαναζητούν την ψήφο τους σε βάρος των καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και να υπερψηφίσουν αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, συμπαραστάτες στο μονόδρομο του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ