Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Ραγδαίες εξελίξεις και ευρήματα

Από την επιχείρηση στα Πατήσια

Eurokinissi

Από την επιχείρηση στα Πατήσια
Ραγδαίες ήταν χτες οι εξελίξεις που αφορούν το θέμα της τρομοκρατίας στη χώρα μας, και βγήκαν ξανά στην επιφάνεια μετά τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού το περασμένο Σάββατο από βόμβα στον Πειραιά. Κάτω από τις κάμερες των καναλιών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στα Πατήσια εκκενώνοντας τρία οικοδομικά τετράγωνα, και σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Πάτμου 84, ανακάλυψαν αποθήκη με υλικό και εξοπλισμό. Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση των αρχών, τα περισσότερα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για την κεντρική κρυψώνα οπλισμού και υλικού της «17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν όμως, παράγοντες των διωκτικών αρχών, σε αυτήν βρέθηκαν τα όπλα και τα εκρηκτικά της «17Ν».

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΤΑΡ» υποστήριξε ότι το DNA του Σάββα Ξηρού συνδέεται με αυτό ατόμου που συμμετείχε σε τρομοκρατική ενέργεια. Η είδηση διαψεύστηκε «στον αέρα» από τον διοικητή της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ Ε. Κυριακάκη, αφού, όπως είναι γνωστό, οι εξετάσεις αυτές θέλουν περίπου 20 μέρες για να δείξουν αποτελέσματα. Διαψεύστηκε και από τον εκπρόσωπο Τύπου του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Ε. Οικονόμου. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Ν. Κακαουνάκης υποστήριξε ότι υπάρχει κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του επιχειρηματία Ν. Περατικού, ο οποίος έχει αναγνωρίσει τον Σ. Ξηρό ως δράστη.

Ο ταξίαρχος Ε. Οικονόμου παρουσίασε χτες μια σειρά φωτογραφιών του Σ. Ξηρού, ζητώντας πληροφορίες από όσους τον γνωρίζουν, εξασφαλίζοντας την ανωνυμία όσων βοηθήσουν τις αρχές. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι έρευνες υπό τη διεύθυνση και την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ι. Διώτη, συνεχίζονται. Επισήμανε ότι γίνονται έρευνες σε διάφορα σημεία και ότι προέχει το θέμα της ασφάλειας. «Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών», κατέληξε, δίνοντας την πρόγευση της αστυνομοκρατίας που πρόκειται να ακολουθήσει με νέες επιχειρήσεις που αναμένονται να διεξαχθούν «θεαματικά» και με τη διοχέτευση των κατάλληλων «πληροφοριών» για να κρατηθεί το θέμα «ζεστό» στην κοινή γνώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ