Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ερωτηματικά και επιφυλάξεις

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στην Πάτρα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης του επίδοξου βομβιστή στον Πειραιά και το ζήτημα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και την εκτίμηση Κόμματος, σημείωσε :

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να σας πούμε πώς προσεγγίζουμε τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού δεν έχουμε τα δεδομένα να μιλήσουμε για αυτή καθ' αυτή την υπόθεση.

Ας δούμε πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το θέμα:

Τι σημαίνει ανακαλύπτω, αποκαλύπτω και τιμωρώ την "17Ν"; Εδώ εμείς έχουμε πολλά ερωτηματικά και επιφυλάξεις. Αν αυτό μπορεί να γίνει όχι με την έννοια να αποκαλυφθεί κάποιο ενεργούμενο της "17Ν" ή κάποιος ο οποίος έχει εμπλακεί συνειδητά ή όχι. Το θέμα είναι ότι η "17Ν" ως σύλληψη, ως πυρήνας, ως μηχανισμός οπωσδήποτε υπηρετεί εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία ως μπαμπούλα, ως φόβητρο, ως μέσο για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. Και σε κρίσιμες στιγμές να χρησιμοποιούν τέτοιους μηχανισμούς για να κάνουν γενικότερες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Πρέπει να είμαστε όλοι μας πολύ επιφυλακτικοί.

Οσον αφορά το αν μπορεί να αποκαλυφθεί ποιος έφτιαξε την "17Ν", ξέρετε, ούτε οι προκηρύξεις που βγάζουν, ούτε τα θύματά τους μπορούν να καθορίζουν ποιος είναι ο εγκέφαλος που βρίσκεται εντός ή εκτός Ελλάδας και ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτού του μηχανισμού, αυτού του σχηματισμού. Εχουμε πολλά ερωτηματικά και πολιτικού και ολίγο αστυνομικού χαρακτήρα.

Νομίζω, όμως, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που καλλιεργείται: Οτι όποιος και να είναι ο εγκέφαλος της "17Ν" σχετίζεται με κάποιους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους "σούπερ αριστερούς", "υπεραριστερούς" κτλ. και ότι τάχα η "17Ν" δημιουργήθηκε για κάποιους λόγους πολιτικοεπαναστατικούς. Για εμάς είναι ένας μηχανισμός ο οποίος οπωσδήποτε έχει σχέση και με μυστικές υπηρεσίες, είτε δημιουργήθηκε από αυτές, είτε αξιοποιήθηκε από αυτές.

Από αυτή την άποψη επιφυλασσόμαστε να μιλήσουμε για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δε βιαζόμαστε. Αλλά πιστεύουμε ότι η "17Ν" ως ουσία της επιλογής σχηματισμού της δύσκολα μπορεί να αποκαλυφθεί. Να βγουν τίποτα περιφερειακές καταστάσεις και περιφερειακά πρόσωπα, μπορεί.

Να βάλω και έναν άλλο προβληματισμό, με ερωτηματικό, χωρίς να στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία. Ποιος μας λέει ότι δεν ωρίμασε η ανάγκη να υπάρξει μια νέου τύπου "17Ν"; Δηλαδή να κλείσει η υπόθεση αυτή και να δημιουργηθεί μία καινούρια. Καταλάβατε τι θέλω να πω. Είναι ερωτηματικά. Εμείς ως Κόμμα μένουμε στα ερωτηματικά. Μελετάμε απόψεις που λέγονται και γράφονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ