Τρίτη 30 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Η ανάλυση του κύματος

 

Η Κιμ Μπάσιντζερ στην ταινία «Τελική ανάλυση»
Η Κιμ Μπάσιντζερ στην ταινία «Τελική ανάλυση»
Ενα κύμα φανταστικό, εξαιρετικό, δυνατό, συνεπαίρνει και παρασύρει τον θεατή σε μια φανταστική, ατμοσφαιρική περιοχή, ενός μαγικού κινηματογράφου. Πρόκειται για την ταινία του Πίτερ Γουίαρ "Το τελευταίο κύμα", που θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στις 24.00. Η ταινία αναλύει τη χαμένη ταυτότητα του Δυτικού ανθρώπου, που προσπαθεί,ανεπιτυχώς, να επικοινωνήσει με τα σημάδια της φύσης, αλλά και την ανικανότητα του ιθαγενούς να ενστερνιστεί τη δυτική ...φιλοσοφία. Ο Μπάρτον, ένας δικηγόρος με προοδευτικές απόψεις, προσπαθεί να αποδείξει ότι ένας φόνος, που διαπράχτηκε από πέντε ιθαγενείς στην Αυστραλία, υπάκουε σε φυλετικούς νόμους και κατά συνέπεια δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Ποινικού Δικαίου. Μια βραβευμένη ταινία, με την εξαιρετική ερμηνεία του Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30, θα παρουσιαστεί "Η πρώτη μου νύχτα" του Μιχελ Αλμαδαχέλο. Λίγες ώρες πριν από την πρωτοχρονιά του 2000, ο Μανουέλ και η ετοιμόγεννη γυναίκα του, Παλόμα, νοικιάζουν ένα φορτηγάκι για να πάνε να δειπνήσουν στους γονείς της Παλόμα. Θα φθάσουν, άραγε, στον προορισμό τους εγκαίρως, ή θα σταματούν κάθε τόσο, αναγκασμένοι από απρόβλεπτες καταστάσεις, που θα δημιουργήσουν εκείνοι που θα πέσουν στο δρόμο τους, εργάτες, νεόπλουτοι, κλέφτες και αστυνόμοι; Μήπως όλοι αυτοί μαζί οι άγνωστοι, οι "περαστικοί" αυτής της ειδικής νύχτας, θα γιορτάσουν στο δρόμο τον αιώνα που έρχεται και το μωρό που θα γεννηθεί μαζί με τη νέα χιλιετία; Η ταινία τιμήθηκε με πολλά βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ. Ανάμεσά τους, το Φεστιβάλ της Μάλαγα με το βραβείο της καλύτερης ξένης ταινίας και ερμηνείας για τον Εμίλιο Γουτιέρεζ Κάμπα, όπως και με το βραβείο κοινού. Επίσης, τιμήθηκε με το βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ Μαρ ντελ Πλάτα. Παίζουν οι: Λέονορ Βάλτινγκ, Κάρλος Φουέντες, Εμίλιο Γουτιέρες Κάμπα και άλλοι.

Από το STAR στις 00.30 θα παρουσιαστεί η ταινία του Φιλ Τζοάνου "Τελική ανάλυση". Ενας ψυχαναλυτής μπλέκει σε μια τρομερή πλεκτάνη, όταν ερωτεύεται την πανέμορφη, αλλά παντρεμένη αδελφή μιας ασθενούς του. Ενα ερωτικό θρίλερ με πολλές αναφορές στον Αλφρεντ Χίτσκοκ, την ατμόσφαιρα του οποίου, αν και επιχειρεί, αδυνατεί να αναπαράξει. Με την Κιμ Μπάσιντζερ και τον Ρίτσαρντ Γκιρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ