Παρασκευή 5 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ! «Στο κρίσιμο ερώτημα κατά πόσο θα συλληφθούν άμεσα τα τρία - τέσσερα ιδρυτικά μέλη της «17Ν», τα οποία εικάζεται πως είναι σήμερα 60άρηδες, η απάντηση ανθρώπων που γνωρίζουν τι συμβαίνει αυτές τις ώρες είναι: "ακόμα είναι νωρίς. Αφήστε τους αυτούς(!), σημασία έχει ότι η οργάνωση αφοπλίστηκε και πως δεν μπορεί αυτή την ώρα να εκτελέσει καμία επιχείρηση» (Αλέξης Παπαχελάς - «ΒΗΜΑ»).

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ»! «Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες αστυνομικές πηγές ο τραυματίας Σάββας Ξηρός είναι ο επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης "17Ν" και έχει λάβει μέρος σε όλων των τύπων επιθέσεις της οργάνωσης (δολοφονίες, εκτοξεύσεις ρουκετών, τοποθετήσεις βομβών, επιδρομή σε Συκούριο, Βύρωνα) τουλάχιστον από το 1983 και έπειτα... Θεωρείται, επίσης, βέβαιον ότι έχει συμμετάσχει στη συγγραφή σχετικά πρόσφατων προκηρύξεων και γνωρίζει τους ιθύνοντες νόες της οργάνωσης και πριν από το 1983» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: «Σειρά στοιχείων για επαφές του 40χρονου Σάββα Ξηρού με τρία άτομα, ηλικίας 40-45 ετών, τα οποία ανήκαν σε ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με έδρα τα Εξάρχεια διέθεταν την τελευταία τετραετία οι διωκτικές αρχές... Επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες τρομοκρατικών ενεργειών είχαν κληθεί, την ίδια χρονική περίοδο, να αναγνωρίσουν "διά ζώσης" τον Σ. Ξηρό -τον οποίο παρακολουθούσαν συνεχώς αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ- ως δράστη των επιθέσεων της 17Ν» (Β. Γ. Λαμπρόπουλος - «ΒΗΜΑ»).

ΠΟΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ; «Κατά την έκφραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη "με την επιχείρηση αφοπλίσθηκε η οργάνωση "17 Νοέμβρη" και "τώρα η όλη προσπάθεια κατατείνει στον εντοπισμό και στη σύλληψη των υπολοίπων μελών της"». (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ