Παρασκευή 5 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Πυρετός «καταγγελιών» για «συνωμοσίες και ξένα κέντρα»...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Σχέδια συνωμοσιολογίας με «ξένα κέντρα» που επεξεργάζονται σενάρια δολοφονίας πολιτικών προσωπικοτήτων για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στη Σερβία, «καταγγέλλουν» εδώ και ένα 48ωρο - δίχως εννοείται κάποια πειστικά επιχειρήματα ή τεκμήρια... - δήμαρχοι, υπουργοί ακόμη και στελέχη της σερβικής αστυνομίας...

Πρώτη, ήρθε η «καταγγελία» του υπουργού Εσωτερικών της Σερβίας, αρμόδιου για τις αστυνομικές δυνάμεις, Ντούσαν Μιχαΐλοβιτς, που υποστήριξε χτες το πρωί πως ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του πολυκομματικού κυβερνητικού συνασπισμού της DOS στο σερβικό Κοινοβούλιο, Τσεντομίρ Γιοβάνοβιτς, «είναι πιθανός στόχος δολοφονίας κέντρων διεθνούς συνωμοσίας». Νωρίτερα (αργά προχτές βράδυ) είχε ισχυριστεί πως και ο ίδιος αλλά και γενικότερα η σερβική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς είναι ένας τέτοιος στόχος, επικαλούμενος αποκαλύψεις που προέκυψαν μετά από «έρευνες της σερβικής μυστικής αστυνομίας».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μιχαΐλοβιτς ανέφερε ότι η αστυνομία ξέρει αυτούς που κρύβονται πίσω από το συνωμοτικό σχέδιο και θέλει να τους καταστήσει γνωστό ότι το υπουργείο γνωρίζει τα σχέδιά τους και μολονότι «δε διαθέτει ακόμη αδιάσειστα στοιχεία... θα τους αντιμετωπίσει»(!).

Το ίδιο διάστημα, και ενώ ανώνυμοι αξιωματούχοι της σερβικής αστυνομίας «φούντωναν» παρόμοιες φήμες σε μικρή μερίδα ΜΜΕ του Βελιγραδίου, εμφανίστηκε και ο Βέλιμιρ Ιλιτς. Ο Ιλιτς, που είναι δήμαρχος της κεντρικής σερβικής πόλης Τσάτσακ, επικεφαλής του κόμματος της DOS, «Νέα Σερβία» και υποψήφιος στις φετινές σερβικές προεδρικές εκλογές, κατήγγειλε και αυτός, χτες το απόγευμα, με αφορμή τη συζήτηση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τα σερβικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πως «ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις επεξεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης ακόμη και διαμελισμού της Σερβίας»!

«Εντελώς ξένοι που ηγούνται συγκεκριμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων θα μπορούσαν άμεσα να επηρεάσουν την κυβέρνηση της χώρας, γνωρίζετε με ποιο σκοπό: να καταστρέψουν οτιδήποτε εθνικό, ακόμη και να διαμελίσουν τη χώρα», είπε επί λέξει ο Ιλιτς, δίχως να προσθέσει κάτι άλλο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ