Παρασκευή 5 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Απαίτησαν σταθερή δουλιά

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή κινητοποίηση
«Οχι στην εκμετάλλευση, την αβεβαιότητα και στη μαύρη εργασία, "ναι" στην πλήρη και σταθερή απασχόληση». Το αίτημα αυτό διατράνωσαν χτες το απόγευμα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα στο Δημόσιο και οι Σύλλογοι των Συμβασιούχων, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με τα πανό τους συμβασιούχοι της ΕΡΤ, του ΚΕΠΥΟ, του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και από άλλους χώρους. Σημαντική ήταν η παρουσία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια έφτασαν με πορεία στην κεντρική συγκέντρωση, όπου μοίρασαν στους συναδέλφους τους ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, για την ανάγκη να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης για την επέκταση της μερικής απασχόλησης, αλλά και όσοι, κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις, στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Η συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν από το ΠΑΜΕ οι Γ. Πέρρος και Γ. Σταυρόπουλος, άλλοι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι κομμάτων, ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα, με την ομιλία του Γ. Παναγόπουλου, οργανωτικού γραμματέα της ΓΣΕΕ. Ακολούθησε πλήθος ομιλιών από εκπροσώπους των συμβασιούχων σε διάφορους οργανισμούς.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους η ομιλία του Παναγιώτη Τραντέλα, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, ο οποίος αρχικά κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τους συμβασιούχους ομήρους και χωρίς δικαιώματα, γιατί πάνω σε αυτή την κατάσταση στηρίζει την πολιτική της. «Τρία χρόνια τώρα -συνέχισε- βρισκόμαστε στο δρόμο και σήμερα ξαφνικά ορισμένοι ανακοίνωσαν ότι κάποιοι ευρωβουλευτές μάς ξύπνησαν. Εμείς τους λέμε ότι μας ξύπνησε η ανάγκη για σταθερή και μόνιμη δουλιά. Το πρόβλημα των συμβασιούχων λύνεται μόνο μέσα από τους αγώνες και όχι μέσα από διάφορες οδηγίες».

Επίσης, χαιρέτισε, τη δήλωση της ΓΓ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα για άμεση τακτοποίηση και μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και συνεχή αγώνα. Τέλος, κατήγγειλε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ψήφισμα και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

  • Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των συμβασιούχων εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ