Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
«Πράσινο φως» σε άλλα τρία Ολυμπιακά έργα

Το ένα μετά το άλλο τα Ολυμπιακά έργα προχωρούν κανονικά και ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις που θα προκαλέσουν στο φυσικό περιβάλλον και στη ζωή των κατοίκων της Αττικής. Αλλα τρία Ολυμπιακά έργα, το Δημοσιογραφικό Χωριό στο Μαρούσι, η Μαραθώνια Διαδρομή και το τραμ στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, προχωρούν κανονικά, καθώς πήραν το «πράσινο φως» από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ σχεδόν ομόφωνα (σε διάσκεψη) απέρριψε την προσφυγή που στρεφόταν κατά της διέλευσης του τραμ από την παραλιακή λεωφόρο στο Παλαιό Φάληρο, στο ύψος του Φλοίσβου.

Επίσης, δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για το Δημοσιογραφικό Χωριό και τη Μαραθώνια Διαδρομή.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμόν 1924/2002 απόφασή του απέρριψε ως άνευ αντικειμένου την προσφυγή ιδιοκτητών ακινήτων, των οποίων τα οικόπεδά τους βρίσκονται στη λεωφόρο Μαραθώνος, καθώς οι αποφάσεις για την απαλλοτρίωση ανακλήθηκαν και στη συνέχεια εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες εγκρίθηκαν οι απαλλοτριώσεις των ακινήτων τους.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την απόφαση 1926/2002 απέρριψε και την προσφυγή κατοίκων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αμαρουσίου, που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του συγκεκριμένου δήμου για παραχώρηση χώρου για τη φιλοξενία των μέσων ενημέρωσης, με το σκεπτικό ότι αποτελεί ιδιωτική διαφορά, η οποία υπάγεται στα πολιτικά δικαστήρια και όχι στο ΣτΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ