Σάββατο 6 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Με ΣΙΑ και Σκότλαντ Γιαρντ το νυστέρι δεν πάει βαθιά

Πιθανόν να έχουν σχεδιάσει να βγουν κάποια παρακλάδια του μηχανισμού στη φόρα, αλλά όχι και ο πυρήνας του, γιατί τότε εκτίθενται και οι ίδιοι, είπε χτες από τη Λαμία η Αλ. Παπαρήγα

Eurokinissi

Την επιφυλακτικότητα του ΚΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση «17 Νοέμβρη», γιατί «με τη συνεργασία και την καθοδήγηση της ΣΙΑ και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και με την ηγεμονία του Αμερικάνου πρεσβευτή δεν μπορεί το νυστέρι να πάει βαθιά», εξέφρασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λαμία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε τα εξής:

«Μου έκαναν εντύπωση αυτά που λέγανε απλοί άνθρωποι στα συνεργεία όλων των τηλεοράσεων που τους ρωτούσαν στο δρόμο. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο καλές απαντήσεις. Βλέπετε, λοιπόν, ότι ο λαός έχει κριτήριο και δεν πρέπει να το υποτιμούμε. Αυτοί πού έδιναν απαντήσεις, δεν πίστευαν, ούτε ότι βρέθηκε η "17 Νοέμβρη" ούτε ότι θα υπάρχει λύση και πολλοί μίλησαν για παιχνίδια. Ποια είναι η δική μας θέση: Η εκτίμηση του ΚΚΕ, από την πρώτη δολοφονία του Γουέλς, ήταν, και ισχύει και μέχρι σήμερα, ότι έχουμε να κάνουμε μ' ένα μηχανισμό που στήθηκε, το πιο πιθανό είναι να στήθηκε. Οι εμπνευστές, οι διοργανωτές αυτής της επιχείρησης πιθανά να βρίσκονται και εκτός Ελλάδας και οπωσδήποτε έχουν να κάνουν με μυστικές υπηρεσίες χωρών οι οποίες αναμειγνύονται στα εσωτερικά της Ελλάδας και για πολλά χρόνια έχουν άμεση παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα. Ποιος ο στόχος αυτής της οργάνωσης; Ισως τότε δε φαινόταν καθαρά αυτός ο στόχος. Νομίζουμε όμως, ότι τα τελευταία χρόνια μ' αυτήν την εκστρατεία που γίνεται κατά της τρομοκρατίας, το στόχο τον καταλαβαίνουμε: να χρησιμοποιηθεί ένας μηχανισμός, ο οποίος δολοφονεί ανθρώπους και ο οποίος χρησιμοποιεί μια αριστερίζουσα και υπεραριστερίζουσα φρασεολογία, για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, να συκοφαντηθούν αριστερές και ανατρεπτικές ιδέες, οι οποίες βεβαίως δεν έχουν καμιά σχέση με την τρομοκρατική αντίληψη των εξελίξεων».


Eurokinissi

«Εμείς δεν τρέφουμε ελπίδες ότι με τη συνεργασία και την καθοδήγηση της ΣΙΑ και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και με την ηγεμονία του Αμερικάνου πρεσβευτή, μπορεί το νυστέρι να πάει βαθιά», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. «Πιθανόν να έχουν σχεδιάσει ακόμα, ή και χωρίς να το έχουν σχεδιάσει, να βγουν κάποια παρακλάδια στα φόρα. Αλλά ο πυρήνας του μηχανισμού να μείνει αθέατος. Διότι, αν βγάλουν τον πυρήνα του μηχανισμού, τότε εκτίθενται οι ίδιοι».

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι ο πατέρας Μπους, έχει δηλώσει επίσημα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρομοκρατικές ομάδες, είτε τις φτιάχνουν είτε διεισδύουν σε τρομοκρατικές ομάδες, διότι τις χρειάζονται για το βάρβαρο παιχνίδι της νέας τάξης πραγμάτων, για τα συμφέροντα των ΗΠΑ», συνέχισε η ΓΓ του ΚΚΕ. «Υστερα από τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για το πώς στήθηκε η "Αλ Κάιντα", μπορούμε τώρα να μιλάμε, ότι είναι δυνατόν εδώ και 27 χρόνια η "17 Νοέμβρη" να διαφεύγει την αποκάλυψη και τη σύλληψη και απότομα τώρα, μέσα από ένα τυχαίο γεγονός, από ένα λάθος, όλα να βγαίνουν στη δημοσιότητα; Εμείς είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για τις εξελίξεις. Σύμπτωση είναι ότι αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση έχει ανάγκη από μία καλή μαρτυρία, από ένα χαρτί; Σύμπτωση είναι; Μπορεί να 'ναι και σύμπτωση, δεν το αποκλείω. Ομως έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση προσπαθεί να το αξιοποιήσει. Εμείς λέμε πως η κοινωνική ασφάλεια του πολίτη συνδέεται πάνω απ' όλα με τα δικαιώματά του. Οταν ο πολίτης δεν έχει δικαιώματα δεν έχει και ασφάλεια», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.


Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ