Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι έκτακτοι ψηφίζουν αγωνιστικά!

Η οργανωμένη έκφραση των πρωτοφανών, σε μαζικότητα και μαχητικότητα, περσινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκτάκτων εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού φιλοδοξεί να είναι η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) που θα κάνει την «παρθενική» της εμφάνιση στις εκλογές του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ που πραγματοποιούνται την Πέμπτη.

Αν και νέα, η ΕΑΚ συγκροτήθηκε από πρωτοπόρους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις μέσα από την Επιτροπή Αγώνα που είχε συσταθεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους για μόνιμη εργασία, συγκρουόμενοι με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, αλλά και με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Στο πολυσέλιδο κάλεσμά της προς τους εκτάκτους εργαζόμενους, η ΕΑΚ σημειώνει πως πρέπει «να γυρίσουμε σελίδα στο σωματείο μας», το οποίο οφείλει: «να παρεμβαίνει δυναμικά στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων», στα μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, στα εργασιακά δικαιώματα και να λειτουργεί δημοκρατικά.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ εκτάκτων του ΥΠΠΟ δηλώνει τη στήριξή της στην ΕΑΚ (για την ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε «παραμερίζοντας τις επιμέρους ιδεολογικές - πολιτικές διαφορές μας») και καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν με την ψήφο τους. «Είναι αναγκαίο στις εκλογές του σωματείου μας να καταδικαστεί αποφασιστικά η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής και να ενισχυθεί η γραμμή της ταξικής σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ΕΣΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ