Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ολοι στη Λάρισα!

Αγωνιστικός συναγερμός στα χωριά της Θεσσαλίας για την επιτυχία του πανθεσαλλικού αγροτικού συλλαλητηρίου στις 25 Φλεβάρη

Αποψη απο την κινητοποίηση του περασμένου Γενάρη στην Καρδίτσα
Αποψη απο την κινητοποίηση του περασμένου Γενάρη στην Καρδίτσα
Αγωνιστικό συναγερμό έχουν σημάνει οι αγρότες της Θεσσαλίας, εντείνοντας τις προετοιμασίες τους για την επιτυχία του πανθεσσαλικού παναγροτικού συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 του μήνα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Καθημερινά κλιμάκια των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα των αγροτών και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων περιοδεύουν σε χωριά της περιοχής, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Οι Θεσσαλοί αγρότες, διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν στα χωράφια τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Παράλληλα, ετοιμάζονται να «μιλήσουν» και με την ψήφο τους στις 9 Απρίλη, τιμωρώντας εκείνους που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος.

Σύσκεψη στην Καρδίτσα

Τη μαζική και δυναμική τους συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο προετοιμάζουν πυρετωδώς οι αγρότες της Καρδίτσας. Σε χτεσινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, υπογραμμίστηκε ότι οι αγρότες του νομού, μαζί με τις οικογένειές τους θα δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο. Για τη διευκόλυνση της μεταφοράς τους στη Λάρισα θα ναυλωθούν λεωφορεία. Την ημέρα του συλλαλητηρίου οι αγρότες της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο παλαιό Κτηνιατρείο στη Λάρισα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με πορεία στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων του νομού στη χτεσινή σύσκεψη κατήγγειλαν τα στημένα προεκλογικά παιχνίδια, που παίζει στις πλάτες τους η κυβέρνηση και οι τοπικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό τους και στην κατασυκοφάντηση του αγροτικού κινήματος. Και επισήμαναν ότι οι αγρότες δεν είναι αφελείς, για να πιστέψουν τα μεγάλα και ψεύτικα κυβερνητικά λόγια και θα το αποδείξουν με τη συνέχιση του αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που χρόνια τώρα δίνουν με συνέχεια, συνέπεια και γνώση των αιτιών που γεννούν αυτή την πολιτική.

Πυρετός στα Τρίκαλα

Πυρετός προετοιμασίας επικρατεί και στα Τρίκαλα, όπου η ανάγκη καθολικής συμμετοχής των αγροτών στο συλλαλητήριο τονίστηκε σε κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Μιλώντας στη σύσκεψη ο Σπύρος Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη" κατήγγειλε την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα καταστροφικά μέτρα για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας που ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας. Ο Σπύρος Τσιοτινός υπογράμμισε ότι ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής είναι μονόδρομος, για να μην ξεκληριστούν οι αγρότες από τα χωράφια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ