Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Τώρα υπόσχονται νέα ρύθμιση...

Νέα νομοθετική ρύθμιση, με στόχο ν' αντιμετωπίσει την οργή και την αγανάχτηση που προκαλούν, ιδιαίτερα προεκλογικά, οι δικαστικές διώξεις των αγροτών που συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα όσα γενικά δήλωσε χτες, στη Βουλή, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, η ρύθμιση θα γίνει μέσα σ' αυτή τη σύνοδο της Βουλής, δηλαδή, πρακτικά μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Μάρτη.

Από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας που θα συνυπογράφει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Συγκεριμένα ο υπουργός Γεωργίας, λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, είπε αναφορικά με τη συνέχιση των δικαστικών διώξεων ότι: «Η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούλησή της. Η εμπλοκή με τη δικαστική εξουσία μας κάνει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι πρέπει να βρούμε έστω και μια ερμηνεία. Συζήτησα το θέμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος μου είπε ότι αφού συνεννοηθεί με τις νομικές του υπηρεσίες, θα το φέρει το ταχύτερο δυνατό σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο, μέχρι να κλείσει τη σύνοδό της η Βουλή και αυτό θα γίνει δεκτό».

Για το θέμα των δικών, τονίζοντας την άμεση ανάγκη λύσης, είχε τοποθετηθεί λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, που σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει η υπόθεση με τις δίκες. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε: «Πρέπει να το δείτε το θέμα, να γίνει σύντομα η ρύθμιση, γιατί τις επόμενες ημέρες δικάζονται κατά εκατοντάδες οι αγρότες, 150 στο Αίγιο στις 23 του μηνός, 180 στις 19 Μάρτη στην Καρδίτσα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Εχουμε και συλλαλητήριο στη Λάρισα, σας καλούμε να έρθετε να δώσετε εξηγήσεις» και κατέληξε: «Πρέπει εν πάση περιπτώσει να λήξει αυτή η υπόθεση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ