Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΕΣΑΣΕ
Ξανά σε νέο νόθο συνέδριο!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ξετσιπωσιά των καρεκλοκένταυρων της ΓΕΣΑΣΕ, που σήμερα και αύριο προχωρούν στην πραγματοποίηση ενός ακόμα εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου με νόθους και διορισμένους αντιπροσώπους.

Οι ΠΑΣΟΚοΣΥΝεταίροι της νόθας διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ, οργίασαν και αυτή τη φορά προκειμένου να διατηρήσουν τη σφραγίδα και τις «καρέκλες» τους και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις αντιαγροτικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Γιατί αυτή τη φορά όχι μόνο δεν έκαναν εκλογές στους πρωτοβάθμιους αγροτικούς συλλόγους, αλλά δεν μπήκαν στο κόπο να πραγματοποιήσουν εκλογές ούτε καν στις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που ελέγχουν. Το γεγονός αυτό καταμαρτυρεί και η πληθώρα καταγγελιών αγωνιστών αγροτοσυνδικαλιστών σε πάμπολλες περιοχές της χώρας, ότι σε μια σειρά Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο βγήκαν χωρίς να γίνουν νόμιμες εκλογές και τα ονόματά τους απλώς γράφτηκαν στα κιτάπια.

Μάλιστα, οι καρεκλοκένταυροι της ΓΕΣΑΣΕ, για να ξεμπερδεύουν και τυπικά με το πρόβλημα της διενέργειας γνήσιων και δημοκρατικών εκλογών σε αγροτικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, προτείνουν και σχετική τροποποίηση του Καταστατικού της Συνομοσπονδίας. Προτείνουν, δηλαδή, οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο να εκλέγονται όχι με βάση τους ψηφίσαντες, αλλά με βάση τους εγγεγραμμένους!

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι η νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ κόπτεται μόνο για την παράταση της θητείας της και δε νοιάζεται καθόλου για τη συνεχιζόμενη πρακτική της, να καταφεύγει, δηλαδή, σε παράνομες διαδικασίες ντροπής, που καταρρακώνουν ακόμα περισσότερο την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση των αγροτών. Δείχνει να νοιάζεται μόνο πώς θα συνεχίσει να παίζει τον υπονομευτικό και διασπαστικό ρόλο της σε βάρος των αγώνων των αγροτών.

Αυτή η επαίσχυντη τακτική, ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα των αγροτών, καταδικάζεται τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά από την πλειοψηφία των αγροτών, ενώ αναμένεται σήμερα να καταγγελθεί με δριμύτητα από τους εκπροσώπους της ΛΑΕ. Η ΛΑΕ, επιμένει σταθερά στην αποκατάσταση της νομιμότητας στη ΓΕΣΑΣΕ με την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την εκλογή γνήσιας, αντιπροσωπευτικής διοίκησης στη Συνομοσπονδία, μετά από γνήσιες εκλογές στους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ