Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στο σκοτάδι οι βαμβακοπαραγωγοί

Την τακτική που ακολουθεί το υπουργείο Γεωργίας  κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο Βαγγέλης Μπούτας

Τα προεκλογικά τερτίπια του υπουργού Γεωργίας σχετικά με το θέμα του περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας, κατήγγειλε με δριμύτητα στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης χτες για το νομοσχέδιο των συνεταιρισμών, ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας για τους βαμβακοπαραγωγούς όπου αναφέρεται ότι μπορούν να εξαιρεθούν από τις περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ, οι παραγωγοί που έχουν μέχρι 200 στρέμματα. Είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας: «Καταλαβαίνουμε πολύ καλά κύριε υπουργέ ότι συναντάτε μεγάλες δυσκολίες στο να περάσετε αυτά τα μέτρα για το βαμβάκι, τα οποία είναι καταστροφικά. Τελικά ο τρόπος που αυτοαναιρείστε μετά από τις ανακοινώσεις, θα οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα όπου τα στρέμματα που θα βγουν θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που καλλιεργούνται σήμερα. Γιατί αυτό φαίνεται. Και θα μείνει τελικά η μείωση των δαπανών και η αύξηση του προστίμου και οι τιμές θα είναι μικρότερες και από τα προηγούμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας ο Βαγγέλης Μπούτας πρόσθεσε: «Βέβαια δεν το κλείσατε το ζήτημα. Το αφήσατε ανοιχτό λέγοντας ότι θα πάρετε και άλλα μέτρα. Πότε; Μετά τις εκλογές; Αφήνετε να σέρνεται ένα ζήτημα και να μένει στο σκοτάδι ο βαμβακοπαραγωγός και δεν ξεκαθαρίζετε το τοπίο λέγοντας ότι θα εξαγγείλετε και άλλα μέτρα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να τα πάρετε πίσω. Δεν υπάρχει άλλη γιατρειά σε αυτή την αρρώστια. Πρέπει να αντισταθείτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση!».

Ψήφισαν το έκτρωμα

Με τις ψήφους μόνο των κυβερνητικών βουλευτών να στηρίζουν τα άρθρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ολοκληρώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοθετήματος του υπουργείου Γεωργίας. Μάλιστα για τα άρθρα που αφορούν τη νέα δομή των συνεταιρισμών (δηλαδή τα άρθρα από 1 έως 20) και προβλέπουν ρυθμίσεις που επιτρέπουν την είσοδο των εταιριών σε αυτούς άλλα και την καθιέρωση του πλειοψηφικού συστήματος έγινε ονομαστική ψηφοφορία. Σε σύνολο 217 παρόντων βουλευτών, 134 τάχθηκαν υπέρ και 83 κατά των εν λόγω άρθρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ