Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι

Πάνω από 50.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών υπέστησαν ζημιές στο Νομό Καρδίτσας από την ισχυρή χαλαζόπτωση της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Συγκεκριμένα, το χαλάζι έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Παλαμά και του Δήμου Σελλάνων και ιδιαίτερα τα δημοτικά διαμερίσματα Πεδινού, Κοσκινά, Μεταμόρφωσης και Ψαθοχώρας. Οι ζημιές αφορούν κυρίως σε καλλιέργειες βαμβακιού και σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν στο 90% της παραγωγής και είναι μη ανατρέψιμες, καθώς τα φυτά βρίσκονται σε περίοδο ανθοφορίας.

Εντονη χαλαζόπτωση έπληξε αγροτικές καλλιέργειες και του Νομού Λάρισας. Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες βαμβακιού, τεύτλων, τομάτας, καλαμποκιού, κηπευτικών σε χωριά των Φαρσάλων και του Δήμου Νίκαιας. Ιδιαίτερα στο Δήμο Πολυδάμαντα Φαρσάλων οι ζημιές είναι πολλές και επλήγησαν κυρίως οι καλλιέργειες - οι ζημιές φτάνουν από 40% έως και 90% - στα δημοτικά διαμερίσματα Πηγής, Χαλκιάδων, Σκοτούσας, Δασόλοφου, Κάτω Βασιλικών, Πολυδαμείου και Ερέτρειας.

Από τη χαλαζόπτωση, όμως, υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές και χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών - βαμβάκι και βιομηχανική ντομάτα - στο Νομό Μαγνησίας.

Οι πληγέντες αγρότες έχουν περιέλθει σε απόγνωση και ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών από την ΕΛΓΑ και την καταβολή αποζημιώσεων. Απαιτούν να αποζημιωθεί στο 100% η παραγωγή που υπέστη ζημιές από το χαλάζι, η αποζημίωση να είναι στο ακέραιο, χωρίς αφαιρέσεις από το εισόδημα που προβλέπει ο κανονισμός σε όλα τα προϊόντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ