Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ψευτοελιγμοί» με τη συνάφεια

Την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ΕΒΕ, επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Την πλήρη άρνηση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προτάσεις των ΕΒΕ για το θέμα των περιβόητης «συνάφειας» - δηλαδή του νέου τρόπου για το φορολογικό χαράτσωμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Φωτιάδης στο προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) που τον επισκέφτηκε χτες στο υπουργείο για να του αναπτύξει τις θέσεις της Συνοσμοσπονδίας σχετικά με το φορολογικό.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση προχωρά σε «μαγειρέματα» στη ρύθμιση - χαράτσι για τη «συνάφεια» των ΕΒΕ στην προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει. Η προχειρότητα και οι αυτοσχεδιασμοί της κυβέρνησης, με απώτερο στόχο να χαρατσώσει το συντομότερο δυνατό τους χιλιάδες ΕΒΕ, προκύπτει και από το γεγονός ότι μόλις χτες αναγκάστηκε να τροποποιήσει ορισμένες διατάξεις για την εφαρμογή της συνάφειας στην εξαετία 1993 - 1998. Πρόκειται για μια προσπάθεια «μπαλώματος» που ξετυλίγεται την τελευταία στιγμή και ενώ αρκετοί ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη καταθέσεις τις δηλώσεις που απαίτησε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι μικροαλλαγές της τελευταίας στιγμής, για τις οποίες μάλιστα χρειάστηκε η έκδοση νεότερης υπουργικής απόφασης (!) αποδείχνουν τις τραγελαφικές καταστάσεις που δημιούργησαν οι κυβερνώντες με τη φορομπηχτική πολιτική τους. Η ουσία των αρχικών μέτρων παραμένει ίδια και οι όποιες υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης αφορούν ειδικές περιπτώσεις. Ετσι για τους εκμεταλλευτές ταξί που ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα η «περαίωση» της παράλληλης δραστηριότητας σημαίνει αυτόματα και κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων από την εκμετάλλευση του ταξί. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η «νέα» ρύθμιση αφορά μόνο τους ταξιτζήδες που πλήρωσαν κανονικά τον τεκμαρτό ΦΠΑ της εξαετίας.

Με την ίδια υπουργική απόφαση στο στόχαστρο της Εφορίας μπαίνουν και οι «ανέλεγκτες» υποθέσεις των ΕΒΕ για τη χρήση του 2001, για τις οποίες προβλέπεται το κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες με βάση πάλι τη «συνάφεια», που είναι η μόνιμη κυβερνητική επωδός όταν πρόκειται για το χαράτσωμα των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ