Πέμπτη 11 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονιστική Επιτροπή των συμβασιούχων

Επιμένουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο αίτημά τους για την καθολική και αναδρομική εφαρμογή της κοινοτικής Οδηγίας, η οποία προβλέπει συγκεκριμένους όρους και όρια για την απασχόληση των συμβασιούχων, καθώς και την τακτοποίηση ή μονιμοποίησή τους υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Στις 15 Ιούλη πρόκειται να αποφασίσουν και συγκεκριμένες μορφές κλιμάκωσης του αγώνα για τη διεκδίκηση του αιτήματός τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συμβασιούχων σύστησαν ήδη Συντονιστική Επιτροπή για την οργάνωση του αγώνα τους και σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι «θα εξαντλήσουν κάθε μέσο αγώνα και διεκδίκησης, μέχρι την τελική ικανοποίηση του δίκαιου και νόμιμου αιτήματος για την οριστική εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων, πέρα και έξω από λογικές πολιτικής ομηρίας και εκβιασμού των συμβασιούχων εργαζομένων».

Καταγγέλλουν επίσης την «κυβερνητική τακτική της μεθοδευμένης καταστρατήγησης της Οδηγίας» και καλούν πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς να δεσμευτούν - μέχρι τις 10 Ιούλη που λήγει και η προθεσμία για την κύρωσή της - για την άμεση εφαρμογή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ